New York: Chelsea Market, the High Line, Bryant Park, Grand Central, Public Library & The Knicks vs. The Bulls!

12 januari was een heerlijke dag. Het werd ongeveer 15 graden. Een perfecte dag om o.a. te ontbijten bij the Chelsea Market, over the High Line te slenteren en te genieten van het zonnetje in Bryant Park…

Je kunt je dus wel voorstellen dat ik veel te veel foto’s van deze dag heb! Helaas zijn ze niet allemaal gelukt, want ik heb zo’n vermoeden dat er toen al iets mis was met mijn lens. (Goed nieuws trouwens, deze is kosteloos gerepareerd, wooohooooo!!) Anyway, ik heb toch nog 38 redelijke foto’s uitgezocht, zodat jullie een goed beeld van deze gave dag krijgen.

Breakfast at the Chelsea Market

In de ochtend vertrokken we vrijwel direct naar de wijk Chelsea om de Chelsea Market te bezoeken. Dit is overdekt, dus hier kun je ook lekker rondstruinen als het regent. In de markthal vind je enorm veel hippe eettentjes en andere leuke boetiekjes. Wij hadden nog niet ontbeten, dus ik koos voor een bagel met Nutella. I miss those bagels! <3

The Chelsea Market

Zoals je ziet was het helemaal niet druk. We waren dan ook erg vroeg. Ik vind het wel jammer dat ik een bagel gegeten heb, want uiteindelijk kwamen we allemaal lekkere dingen tegen, maar ik had al genoeg. Ik raad je dus aan om eerst even een rondje te maken.

The High Line

The High Line is echt een aanrader. Toen wij er waren, was alles wel kaal en winters, maar het is nog steeds prachtig om te zien. En ja hoor, hier ga ik weer, maar…. dit moet ik echt een keer in de lente of herfst zien, wanneer het niet te koud is.

In de jaren 1860 werd er een spoorweglijn aangelegd langs het dunbevolkte westelijke deel van Manhattan. De lijn stond toen bekend als de West Side Line. Tegen de jaren 1930 was het verkeer in het gebied zo erg toegenomen dat de spoorweg een gevaar betekende voor de veiligheid. Zodoende werd in 1934 een meer dan 2 km lang deel van het traject – 22 huizenblokken van Gansevoort Street tot aan 34th Street – op een negen meter hoog viaduct geplaatst en kreeg het de naam High Line. De spoorlijn werd gebruikt door goederentreinen die hun waren tot in de warenhuizen in de Meatpacking en Chelsea wijken brachten. – http://www.stadsverkenner.com/

Ik heb hier toch wel een uurtje of twee rondgewandeld, schat ik. Er is verder niet veel te beleven in de winter, maar in New York ben je al tevreden met rondwandelen en genieten van de omgeving.

Als ik mijn eigen foto’s zie, zou ik zo weer op het vliegtuig stappen. Ik mis New York! Het was echt alles wat ik gehoopt had, maar dan nog 10x beter. Als je er nog nooit geweest bent, grijp dan nu je kans, want er zijn op dit moment echt goedkope tickets beschikbaar!

Bryant Park

Dit is direct één van mijn favoriete parken geworden. Alhoewel het er op dit moment niet echt als een park uitzag. Maar het ligt midden tussen een aantal prachtige wolkenkrabbers en de sfeer is echt fantastisch.

The Public Library

Uiteraard kan ik de stad niet verlaten zonder een bibliotheek bezocht te hebben. The Public Library wilde ik altijd al graag een keertje zien. Al die bureaus waar iedereen aan zit te werken/studeren zien er zo schattig uit. Ik denk dat dit enorm motiverend werkt!

Grand Central Station

En dit is denk ik het moment geweest waarop mijn camera het echt begon te begeven. En ik maar denken dat ik echt een waardeloze fotograaf ben, haha. Maar alle foto’s waren wazig. Ik heb dus alleen iPhone foto’s en vanaf dit moment ook bijna geen foto’s van mijn spiegelreflex meer. En ik had nog 7 dagen New York te gaan, huilen!

Het is gewoon heerlijk om hier even stil te staan en te genieten van al het leven om je heen. Wat ik wel erg opmerkelijk vond is dat er hier verschillende trouwfoto’s gemaakt werden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het een fantastisch station, maar om hier nu in mijn bruidsjurk rond te rennen tussen de reizenden mensen, gaat me iets te ver.

Meer tips over Amerika!

Dinnertime at Applebee’s

Vandaag geen culinair hoogstandje, maar een lekker warme bonensoep. Was lekker, maar erg weinig voor $7,-.

The Knicks vs. the Chicago Bulls

En toen was het tijd voor de wedstrijd, jihaaaaa. First basketball game ever. En daar heb ik het niet eens voor gedaan. Ik wilde het gewoon een keer meegemaakt hebben in zo’n vet stadion. En het was het uiteindelijk wel waard. Super indrukwekkend en leuk om famous people te spotten! 😉

Dat was het dan weer. Een lange, fantastische dag in New York City!

Ben jij al eens naar een basketball game geweest?

Liefs,
Simone

8 Reacties

 1. Felice Veenman
  24/04/2020 / 11:48

  wat een leuke en inspirerende foto’s Je kiest hele leuke hoeken uit waardoor ik de foto’s leuk vind

 2. 23/04/2020 / 07:06

  Echt foto’s uit voorbije tijden, terwijl het nog maar zo kort geleden is. Wat heeft de coronacrisis veel veranderd zeg.

 3. 17/02/2017 / 16:18

  Super gaaf! New York is echt de stad waar ik nog heel graag een keer heen wil!!

 4. 14/02/2017 / 13:57

  Heerlijk om door jou weer even terug te zijn in New York. De Chelsea Market en de Highline vind ik super en ook Bryant Park is een van mijn favoriete stukjes NY. Wij zijn tijdens onze eerste keer NY naar de Yankees geweest, was super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }