7 geniale tips voor het inpakken van je koffer!

tips voor het inpakken van je koffer

“On a long journey even a straw weighs heavy.”

Tips voor het inpakken van je koffer!

Herken je dat probleem? Je gaat een aantal dagen of een weekje weg en je kunt alleen handbagage meenemen. Zo frustrerend. Zeker als het kouder is en je dikkere kleding mee moet nemen. Hoe gaat dit allemaal passen?

Ondertussen hebben wij al de nodige citytrips achter de rug. Koffers inpakken? Piece of cake. Daar doen wij niet langer als 30 minuten over. Maar hoe zorg je er nu voor dat je niet teveel meeneemt? Met deze tips voor het inpakken van je koffer gaat dat zeker goedkomen!

Maak een lijstje

Het is altijd handig om een overzicht te hebben van alle dingen die je mee wilt nemen. Dit is voor citytrips, zonvakanties en verre reizen heel verschillend. Ook maakt het een groot verschil of je met het vliegtuig of de auto gaat. Zorg dat je voor elke soort vakantie een lijstje hebt en houd je daar ook aan!

Tel de dagen

Uiteraard is het belangrijk om te weten voor hoeveel dagen je een outfit en dergelijke nodig hebt. Ga je 5 dagen weg en ben je twee dagen bezig met reizen? Neem dan niet voor 7 dagen kleding mee. De dag dat je op reis vertrekt, kies je voor een comfy outfit, die je op de dag van vertrek naar huis ook weer aan kunt.

Hergebruik

Bepaalde kledingstukken kun je vaker dan één keer aantrekken. Als ik op citytrip ga, loop ik gerust twee of drie dagen in dezelfde jeans. Zolang je zelf fris en fruitig bent, kan dat best. Bovenkleding verwissel ik wel elke dag. Meerdere jassen heb je ook echt niet nodig. Je bent op vakantie, niet op een fashion event.

Schoenen

Kies voor schoenen waar je goed op kunt lopen en die tegelijkertijd leuk onder elke outfit staan. Als je op zonvakantie gaat, heb je vaak genoeg aan een paar slippers en een paar leuke sandalen. Deze wegen sowieso niet veel, dus dat scheelt dan weer.

Deel met je reisgenoten

Ga je met een vriendin of meerdere vriendinnen? Dan is het niet nodig dat ieder haar eigen shampoofles, tube tandpaste en dergelijk verzorgingsproducten meeneemt. Kijk welke dingen je samen kunt gebruiken. Zo bespaar je echt een gigantische hoop aan ruimte.

Electronica

Is echt nodig om allemaal een eigen laptop en/of tablet mee te nemen? Bedenk je goed of je deze wel gaat gebruiken en laat het spul anders thuis. Dit neemt echt enorm veel plaats in beslag, het is zwaar en het is een groot gedoe bij de bagagecontrole. Sharing is caring!

Vacuümzakken

Al het ondergoed, sokken en kleding die niet kan kreuken, kun je ook in vacuümzakken stoppen. Dit scheelt wel 80% in ruimte. En ik denk niet dat iemand er wakker van ligt als je ondergoed gekreukt is, toch?

Met deze tips in je achterhoofd, scheelt het een hoop stress tijdens het inpakken. Daarnaast hoef je ook niet veel te slepen en krijg je geen gedonder bij de controle. En daar houden we allemaal wel van, toch?

Heb jij nog geen goede koffer? Bekijk hier 10 goede harde koffers!

Heb jij nog ultieme tips voor het inpakken van je koffer?

Liefs,
Simone

Follow

5 Reacties

 1. 02/12/2020 / 17:03

  Ik hoop echt dat we binnenkort op reis gaan! Deze artikelen zijn nu vooral inspirerend! Bedankt!

 2. 24/04/2020 / 09:30

  Ik ga nooit op vakantie, maar de truc is lijkt mij altijd om er zoveel mogelijk in te krijgen?

 3. 15/04/2016 / 08:39

  Ik ga dit artikel even opslaan want ik ben echt een ramp met inpakken en deze tips kunnen goed van pas komen de volgende keer dat ik op reis ga! 🙂

 4. 13/04/2016 / 08:26

  Haha ja tel de dagen is echt zo’n goede tip! Ik heb altijd de neiging om mijn hele kast in de koffer te gooien, maar ja, in bijvoorbeeld drie dagen kun je natuurlijk nooit heel je kast aan. 😉

 5. 13/04/2016 / 06:24

  Ik heb ooit de tip gekregen om mijn kleding op te rollen op ruimte te besparen. Ik heb dit de laatste keer da ik op reis ging gedaan en dit werkt echt heel goed. Je moet dan natuurlijk wel stevig rollen en alsnog kijken hoe je het handigst je koffer indeelt :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }