Dit is waarom je nooit zonder hangmat moet reizen!

Hangmat “A good traveler has no fixed plans, and is not intent on arriving.”

De wereld rondreizen. Hoe geweldig zou dat zijn? Alles achter laten en niet weten waar je uitkomt. Dat is iets wat vast bij veel mensen op hun Bucket List staat. Zo ook op die van ons. Wanneer je foto’s bekijkt van de echte travelers onder ons, kom je de mooiste kiekjes tegen. Net zoals bovenstaande foto. Heerlijk genieten in de natuur, in je hangmat. Deze hangmat kan nog wel eens goed van pas komen tijdens het reizen. Dit is waarom je nooit zonder hangmat moet reizen!

We dromen nu even lekker weg. We doen even alsof we de wereld rondreizen en de mooiste plekjes bezoeken. Wat zijn de voordelen van het reizen met een hangmat en wat kun je er zoal mee?

Compact en licht

Rondreizen beperkt je in het meenemen van veel bagage. Het moet allemaal in zo weinig mogelijk tassen en koffers passen, want je wilt met zo weinig mogelijk gewicht slepen. Ga je echt door de natuur reizen, dan is het al helemaal belangrijk dat je zo weinig mogelijk meeneemt. Het is dan nog belangrijker dat de dingen die je meeneemt zo compact en licht mogelijk zijn. Een hangmat kun je vouwen en makkelijk opbergen. Aangezien de hangmat uit één deel bestaat, is deze ook licht en zorgt ervoor dat je absoluut geen overgewicht zult mee zeulen.

Toppunt van genieten

Je reist de wereld rond met een reden. Je wilt wat van de wereld zien. Je kunt dan wel beginnen met een tent opzetten en sukkelen met een pomp en matras. maar we moeten niet vergeten dat het allemaal zo compact mogelijk moet zijn. Daar komt de hangmat weer. Twee bomen is het enige wat je nodig hebt. Laat dat nou net geen probleem zijn in de mooie natuur! Genieten dit! Droom je nog mee? In de open lucht, sterren kijken en heerlijk wegdromen!

Goed voor je budget

De dag dat je besluit om binnenkort te gaan reizen, is ook meteen de dag dat je beseft dat je een bepaald budget moet gaan verzamelen. Laat het sparen beginnen! Belangrijk is dat je goed uitstippelt waar je je geld aan gaat uitgeven. Waar je kunt besparen, doe je dat. Besparen kan in dit geval heel makkelijk! Een hangmat hoeft in principe niet veel geld te kosten. De meest simpele hangmat voldoet al prima aan hetgeen waar hij voor gemaakt is. Ik was alvast nieuwsgierig naar de aankoop van een hangmat en de Hangmatgigant geeft me alvast genoeg keuze in hangmatten. Ik zou dan voor deze gaan! Ik zie mezelf al helemaal wegdromen op deze hangmat. Tussen twee palmbomen in, genietend van een prachtig uitzicht!

Multifunctioneel

Waar denk je aan bij een hangmat? Vast aan een stuk stof of een net dat je vastmaakt tussen twee palen, bomen of stenen èn dat je er in kunt liggen. Je kunt zó veel meer met je hangmat dan enkel erin slapen. Je kunt je hangmat gebruiken als bescherming tegen de regen. Jezelf of je spullen. Heb je toevallig een ander plekje gevonden om te slapen, zoals bijvoorbeeld een mooie grot? Dan kun je je hangmat ook gebruiken als net om je te beschermen tegen de insecten! Je kunt het je zo gek niet bedenken dus.

Beter voor je rug

Misschien is niet iedereen het hier mee eens, maar in een tent op de harde grond slapen? Daar kun je menig rug ongelukkig mee maken. Niets is zo lekker als heerlijk in de lucht zweven. Het ligt zoveel beter dan een ondergrond met kleine bultjes of harde dingen die uitsteken. Daar is iedereen het wèl mee eens, toch?!

Betere nachtrust

Het is bewezen dat je veel beter slaapt in een hangmat. Er zijn verschillende redenen voor. Je valt sneller in slaap en er zijn geen drukpunten op je lichaam, waardoor je hele lichaam kan ontspannen. Hierdoor beland je in een diepere slaap, waardoor je ook uitgeruster bent. Je lichaam krijgt de rust die het nodig heeft. Je voelt je een herboren mens na zo’n nachtje slaap!

Ben je nu helemaal overtuigd en wil je een keer in een hangmat slapen? Ik wel! Helaas staat er nog geen rondreis op de planning (of in ieder geval niet concreet), maar dromen kan altijd! Als je een huis met een tuin hebt, kun je de hangmat natuurlijk ook in de tuin gebruiken.

Ze hebben tegenwoordig ook hele hippe  hangstoelen! Die zien er ook super leuk uit. Als ik een tuin had, zou ik hier elke zomeravond wel in te vinden zijn. Met een boek natuurlijk! 😉

Wat vind jij van een hangmat als slaapplek?

Liefs,
Simone
Follow

*Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Hangmatgigant. zie disclaimer voor meer informatie.

10 Reacties

 1. 08/03/2016 / 14:51

  Hoi Simone, bij het zien van een hangmat krijg ik meteen het ultieme vakantie gevoel. Ik reis er verder niet mee, maar wanneer ik er een tegen kom op plaats van bestemming wordt ik helemaal wild 🙂

  • 11/03/2016 / 08:54

   Heerlijk is dat je? Vooral met een goed boek en een lekkere cocktail erbij. Dan kan het bijna niet meer mis gaan, toch?

 2. 05/03/2016 / 00:17

  Ooh een hangmat wat heerlijk! Mareh ben ik de enige die problemen heeft om er in (of weer uit) te komen?! Gelukkig is het heeeerlijk als je eenmaal ligt 😀

  • 04/03/2016 / 23:31

   Zeg dat! Ik kan niet wachten tot het weer lekker weer is en ik heerlijk in de tuin of op het strand een boek kan lezen. Niet in mijn eigen tuin dus, want die heb ik niet niet, haha.

 3. 04/03/2016 / 07:00

  Een hangmat staat zo op mijn verlanglijst. Of voor in de tuin of voor in de zen-kamer die we mogelijk willen gaan maken. De ultieme ontspanning vind ik het. Het is een handige oplossing als het een hangmat en slaapzak is als je gaat hiken of iets dergelijks.

  • 04/03/2016 / 23:32

   Ah wat leuk, een zen-kamer. Heerlijk! Dan komt een hangmat of stoel zeker goed van pas! Heb je al een leuke gezien op de site? Er staan echt prachtige exemplaren tussen!

   • 05/03/2016 / 00:48

    Ik zou voor een hangstoel gaan, lekker relaxt in wegdromen of een boek lezen met meditatie muziek op de achtergrond. Ik kan het al helemaal voor me zien. Welke stoel het precies wordt vind ik nog lastig, ik denk de hangstoel Trinidad izmir of de orquidea jungle.

 4. 04/03/2016 / 06:32

  Bij mijn vorige appartement had ik op mijn balkon een hangmat. Dat was zó fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }