Travel tag

IMG_0091
Een tijdje terug kwam ik de Travel Tag bij Femke tegen. Zij post elke dinsdag een leuke tag. Zo kom ik dus regelmatig tags tegen, die ook perfect bij Sim’s Cup Of Tea passen!

Ik heb geen idee wie deze tag bedacht heeft. Dus ken of ben jij de bedenker ervan? Geef even een seintje, dan zal ik een link naar jouw blog in het artikel verwerken!

1. Aan welk land heb jij je hart verloren?

Poeh, lastig hoor. Ik heb tot nu toe (op Tunesië na) alleen nog binnen Europa gereisd. En ik moet zeggen dat ik van (bijna) alle reizen genoten heb. Ik verwacht dat ik het land (of de stad) waaraan ik mijn hart verlies, over enkele maanden ga bezoeken!

2. Hoe reis je het liefst naar de plek van bestemming?

De reis ernaartoe is vaak het minst leuk. Wachten, douanes, vertraging, files, ongelukken en noem maar op. Ik vind het erg moeilijk om die keuze te maken, want aan de ene kant is het vliegtuig fijn, omdat je dan zelf lekker kunt ‘relaxen’ en niet hoeft op te letten. Aan de andere kant is het voor kortere bestemmingen ook heel fijn om met de auto te gaan en je eigen tempo te bepalen. Het is dus echt afhankelijk van de bestemming.

3. Noem een land waar je nooit naar toe zou willen

Oorlogsgebieden. Verder trekt bijna alles me wel. Ik wil in dit leven sowieso elk continent bezocht hebben. Natuurlijk heb ik een verdeling in prio op mijn Bucket List, maar ik zou niet snel nee tegen een reis zeggen.

4. Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Het mooiste was voor mij tot nu toe de reis naar Mallorca en Tenerife. Dankzij de road trips die we gemaakt hebben, hebben we enorm veel van beide eilanden gezien. En de omgeving daar is grandioos. Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van prachtige landschappen.

Westkust van Mallorca

5. Wat voor type reiziger ben je? Backpacker, strandganger, ontdekken en/of luxepaard?

Uhm….allemaal? Alhoewel ik nog nooit een backpack reis gemaakt heb, staat dit wel op mijn Bucket List. Helaas is dit niet iets wat snel te realiseren is. Op zonvakanties ben ik een strandganger en een luxepaard en tijdens mijn stedentrips en andere reizen ben ik een echte ontdekkingsreiziger. Dan zie ik het liefst zoveel mogelijk… the local way!

6. Welk land staat bovenaan je wishlist?

The United States Of America! Uiteraard eerst New York, maar daarna wil ik ook alle anders staten bezoeken.

7. Wie is je favoriete reisgenootje?

Tasja en Mike! Alhoewel het met beide heel anders is, vind ik het toch fijn om met ze allebei te reizen. Verder ben ik nog niet echt met iemand anders op reis geweest, dus het is ook wel logisch dat ze mijn favoriete reisgenoten zijn.

15 Notting Hill

8. Ben je een planner of beslis je alles op het laatste moment?

Oh wat erg, ik wil bijna weer beide zeggen. Want soms komt er wel eens last-minute een idee in ons hoofd. Maar dan ligt de reis toch meestal een paar weken in de toekomst. Dus ik ga toch voor het plannen. Alles lekker uitstippelen, goed geregeld hebben en weten waar je aan toe bent. Jup, that’s me!

9. Naar welke plek wil je zeker een keer terug?

London! We hebben enorm veel gezien in maart 2016, maar voor mijn gevoel was er nog veel meer te ontdekken. En Parijs! Wat een prachtige stad. We waren er in de winter en ik heb mezelf voorgenomen om een keer in de lente te gaan. Aangezien het voor ons maar 4 uurtjes rijden is, kunnen we dit gewoon in een weekend doen. Heerlijk!

10. Waar heb je het lekkerste gegeten?

In London hebben we heerlijk gegeten! En op Tenerife ook. Al moet ik zeggen dat de all-inclusive resorts in Turkije ons ook enorm goed bevallen zijn.

IMG_9383

11. Wat is je favoriete stad?

Whaaa, waarom is dit zo moeilijk? Waarom staat er niet gewoon: favoriete steden? Ik kies er toch gewoon drie. Lekker cliché, maar… London, Roma & Paris! <3 Tot nu toe dan…

12. Noem je mooiste reismoment?

De zonsopgang en -ondergang op Tenerife. Waanzinnig mooi gewoon! Daarnaast vind ik alle reismomenten mooi en bijzonder. Ik ben enorm blij dat ik dit allemaal mee mag maken.

Los Gigantes

13. Wat zal je nooit vergeten om mee te nemen op vakantie?

Paspoort, iPhone, iPad, Macbook Air, powerbanks, koffer, kleding, toiletspullen.

14. Wat is je favoriete werelddeel

Tot nu toe dus Europa. Maar ik verwacht dat dat binnen nu en een aantal jaar wel eens kan veranderen. Aangezien ik nog een aantal Bucket List items te gaan heb.

Los Gigantes

15. Heb je een favoriete reisquote? Zo ja, welke?

Not all those who wander are lost

16. Wat is je minst leuke reiservaring?

Daar heb ik toevallig laatst een heel artikel over geschreven. En oh ja, wellicht wil je deze SuperCityTrips ervaring ook wel even lezen. Nooit doen!

17. And last but not least: wat is je gaafste reiservaring?

De road trip naar Sa Calobra op Mallorca was echt waanzinnig mooi. Wel doodeng, but I dit it. Dat zal me zeker altijd bijblijven. En de tocht door National Parque El Teide was ook waan-zin-nig! Wel balen dat ik de krater niet heb kunnen zien, maar wie weet lukt dat in de toekomst wel nog!

Wat is jouw favoriete reismoment of – ervaring?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 08/09/2016 / 09:53

    Ik heb eigenlijk niet veel reismomenten gehad want vliegen is niet mijn grootste hobby. Daarom ga ik dan maar voor de reis die ik afgelopen zomer heb gemaakt naar Italië

  2. 08/09/2016 / 07:11

    Leuk ingevuld Sim :-)! Poeee ik kan niet één favoriete reis noemen.. Maar ik verwacht dat dit volgend jaar na mijn honeymoon zomaar anders kan zijn ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }