72 uur Budapest in de winter!

Budapest in de winter

Afgelopen maand brachten wij 3,5 dag in het prachtige Budapest door. Ondanks dat het een aantal uren geregend heeft, konden we toch bijna alle hotspots van onze Bucket List afstrepen!

Als je net als ons in de winter gaat, raad ik je aan om je lekker warm aan te kleden. Een lekkere warme sjaal, muts en handschoenen zijn toch wel lekker als het bijna vriest en er een windje staat. Verder vond ik het echt niet storend dat het koud was. Zo kun je wel flink doorstappen en ook alle hoog gelegen plekken lopend bezoeken. Uiteraard kan dit ook als het warm is, maar met 30 graden is dit toch iets minder prettig.

72 uur Budapest in de winter!

Openbaar vervoer

Budapest is niet heel groot. Het openbaar vervoer is uitstekend geregeld. Zelfs vanaf het vliegeveld. Er zijn drie metrolijnen, trams en bussen… En de tarieven zijn zeer laag. Bij aankomtst kozen we ervoor om de taxi naar het hotel te nemen. We betaalden ongeveer 6500 HUF. Dat is rond de € 22,-. Op de terugreis kozen we ervoor om met bus 200E naar de terminal te reizen. We namen de metro tot aan station Kőbánya-Kispest en stapten daar op de bus. Dit is nog veel goedkoper. Je betaalt ongeveer 350 HUF (€ 1,20) voor een kaartje. De rit duurt 20 minuten.

Tip: Met de Budapest Travel Card (Ongeveer 14 euro…) kun je 72 uur lang gebruik maken van al het openbaar vervoer in Budapest. Zeker doen dus!

Deze hotspots mag je in ieder geval niet missen tijdens een bezoekje aan Budapest in de winter!

Fisherman’s Bastion

Budapest in de winter

Het Fisherman’s Bastion was zonder enige twijfel favoriet. Ik voelde me alsof ik tot Hogwarts was toegelaten… Zo’n prachtig gebouw! Het uitzicht over Budapest is ook prachtig. Het is wel fijn als het dan een beetje lekker weer is, zodat het uitzicht beter tot z’n recht komt. Wij hadden deze dag geluk. Het zonnetje brak lekker door en ik kon zelfs mijn jas even uitdoen voor de foto’s!

Budavar Siklo & Castle Hill Budapest

Budapest in de winter

Op de eerste avond besloten we om gewoon een stukje te gaan wandelen. Uiteindelijk kwamen we via de Kettingbrug (Chain Bridge / Széchenyi lánchíd) uit bij Adam Clark Square (Clark Ádám tér). Hier vind je The Budapest Castle Hill Funicular (Budavári Sikló). Met deze kabelbaan ben je binnen 90 seconden boven op Castle Hill. Lopend is het goed te doen hoor, maar het is gewoon leuk om dit een keer meegemaakt te hebben. De weg naar beneden hebben we wel lopend gedaan. Het uitzicht vanaf Castle Hill is adembenemend. We hebben hier een tijdje staan staren, voordat we terug richting het centrum liepen…

Gellértberg en Vrijheidsbrug

Budapest in de winter

Via de Vrijheidsbrug (Szabadság híd) kwamen we uit in Boeda, onderaan de Gellértberg (Gellért-hegy). Deze berg is 235m hoog en prima op te wandelen. Als je slecht ter been bent is het ook mogelijk om er met de bus of de hop-on hop-off bus te komen. Ook weer een prachtige trip die je wat mij betreft, zeker moet maken als je een aantal dagen in Budapest bent.

Aan de oostkant vind je de Citadel van Boeda. Bovenaan de berg vind je het Vrijheidsbeeld!

Time to Momo

Budapest in de winter

Al deze prachtige plekken vonden we met hulp van mijn Time to Momo Budapest reisgids! #timetomomo

Deze reisgids is echt super fijn. Ten eerste lekker compact, waardoor ik deze eenvoudig mee kan nemen. Daarnaast staan er enorm veel leuke tips in. Hotspots, leuke eettentjes en te gekke wandelroutes. Dit is absoluut één van mijn meest favoriete reisgidsen. Wat ik ook enorm fijn vond is dat er een metromap acher in de gids te vinden is. Deze heb ik wel 50x gebruikt, dus het loont zich absoluut.

Zodra je de reisgids hebt is het ook mogelijk om de app te downloaden. Dan kun je ook alles vanaf je smartphone bekijken.

De reisgids is o.a. te koop via Bol.com!

Zou jij Budapest in de winter willen ontdekken?

72 uur Budapest in de winter

5 Reacties

 1. 29/04/2020 / 08:01

  Ziet er prachtig uit! Wij doen ook elk jaar een winter-citytrip en regen kan dan inderdaad, maar het ziet er alvast een prachtige stad uit. Omdat voor ons Budapest niet gekend is, zou ik ook een reisgids aanschaffen.

 2. Felice Veenman
  24/04/2020 / 06:44

  het is een hele mooie stad, ik ben er jaaaaaren geleden een keertje geweest

 3. 23/04/2020 / 06:58

  Dit lijkt me een hele mooie stad om te bezoeken. 72 uur klinkt heel weinig, maar 3 dagen klinkt dan wel weer goed!

 4. 18/04/2020 / 16:56

  Fisherman’s Bastion ziet er inderdaad heel erg fijn uit!
  En die ene foto waar je door dat raampje kijkt is zo goed geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }