6 X Leuke dingen om te doen tijdens uitjes Rotterdam!

Dat Rotterdam een leuke stad met vele mogelijkheden is, hoef ik jullie vast niet meer te vertellen. Je kunt er goed shoppen, genieten van de omgeving of één van de vele musea bezoeken. Tijdens uitjes Rotterdam zijn er echter nog veel meer leuke dingen te beleven!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niet vaak in Rotterdam geweest ben. Maar dat staat wel op de planning. Zeker nadat ik zoveel leuke dingen om te doen ben tegengekomen.

Escape Room Rotterdam

Mocht het nu helemaal geen goed weer zijn, dan zijn er ook genoeg leuke binnenactiviteiten, zoals de Escape Room Rotterdam. Ik vind het altijd een enorm leuke bezigheid waarbij je je hersens eens even goed kan laten kraken. Enorm gezellig tijdens een weekendje weg met vriendinnen of met je partner. De avonturen spelen zich af in een oud verlaten Russisch laboratorium, een afgebrand flatgebouw, een hotelkamer waar het volgens geruchten spookt en een Safe House, want daar moet het wel veilig zijn, toch…?

Uitjes Rotterdam: Bezoek de kubuswoningen

Wanneer je in Rotterdam bent, mag een bezoekje aan de kubuswoningen natuurlijk niet ontbreken. Ze zeggen dat de woningen op  bomen lijken, die samen een bos vormen. Als je één van de huizen van binnen wilt zien, kan dit in de Kijk Kubus woning. Dit is in principe een museumwoning met meer info over de achtergrond e.d.

Levend Monoply spelen

Ik was vroeger dol op Monopoly. Correctie: Ik ben er nog steeds dol op.  Alleen speel ik het bijna nooit meer. Ik ken verder niet echt veel mensen die nog bordspellen spelen of er nog van houden. Zonde dat dit vroeger veel meer gedaan werd. Alhoewel ik een aantal maanden geleden wel nog Game Of Thrones Monopoly gespeeld heb. Ik wil dus wel een paar uitjes Rotterdam plannen, zodat ik één van die keren ook met een Monopoly bord en plattegrond door de stad kan racen om alle straten en kleuren te verzamelen.

Criminal City Game

Ben je liever toe aan iets uitdagenders? Dan is Criminal City Game een goed alternatief. Dit is een spannend moordspel in de stad, waarbij het de bedoeling is dat je samen met jouw team infiltreert in de criminele onderwereld van Rotterdam. Samen ontmaskeren jullie de grote maffiabaas van de stad! Als het goed is… Pas goed op, want het gevaar loert overal!

Breng een bezoek aan de Euromast tijdens uitjes in Rotterdam

Wisten jullie dat de Euromast de hoogste toren van Nederland is? Deze is maar liefst 185 meter hoog. Vanaf hier heb je dus een prachtig uitzicht over de hele stad… Sinds 2004 zijn er twee hotelsuites bovenin de toren gebouwd. Je kunt hier dus ook gezellig een nachtje slapen, nadat je je buikje rond gegeten hebt in het restaurant een verdieping lager.

De Rotterdamse haven

De Rotterdamse Haven is de allergrootste van heel Europa. Dit havengebied heeft een lengte van maar liefst 42 (!) kilometer!! In de haven is vanalles te beleven. Veel mensen komen cruiseschepen spotten. Zeker als er een bijzonder schip in aantocht is, is het erg druk in de haven.

De Erasmusbrug

And last but not least, mag je de Erasmusbrug zeker niet overslaan tijdens uitjes Rotterdam. De brug is maar liefst 800 meter en verbindt het noordelijke en zuidelijke deel van Rotterdam met elkaar. De brug wordt ook wel ‘de Zwaan’ genoemd. Dit heeft deze te danken aan de 139 meter hoge geknikte asymmetrische stalen pyloon. Rondom de brug worden regelmatig evenementen georganiseerd. Denk aan de Red Bull Air Race, de Tour de France 2010 en de Wereldhavendagen.

Bovenstaande activiteiten zijn prima uit te voeren indien je met grotere groepen gaat. Maar… dit kan natuurlijk ook als je gezellig met een select groepje vriendinnen gaat.

Welke activiteiten raden jullie nog aan tijdens uitjes Rotterdam?

2 Reacties

  1. 24/05/2017 / 22:57

    Oh ja, en de Markthal natuurlijk en met de watertaxi een taartje eten bij Hotel New York.
    En de Kunsthal. En en en 🙂
    Het is een super leuke stad er is veel te ontdekken!

  2. 24/05/2017 / 22:56

    een concert bezoeken in de Doelen! alleen in de zomer is het er rustig, verder verrassend leuke dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }