Pretparken in Europa: Mijn favorieten!

Posted 16/01/2020 by Sim's Cup Of Tea in Uitstapjes / 13 Comments

Op mijn bucket list staan voornamelijk pretparken in the USA, omdat ik die nog niet gezien heb. Maar binnen Europa zijn er genoeg pretparken die ik wel al een of meerdere malen gezien heb. Dit zijn mijn favoriete pretparken in Europa!

Minnie Mouse Paris by Alliance Images
Europa Park

Met 15 Europese themagebieden, spectaculaire shows, meer dan 100 attracties en 13 achtbanen biedt het Europa Park voor ieder wat wils. In mei 2016 werd ik uitgenodigd voor een persreisje van twee dagen en ik heb me echt kostelijk vermaakt.

Dit is zeker een park dat ik ooit nog eens wil bezoeken. In dit park heb je ook minimaal twee dagen nodig om alles gezien en geprobeerd te hebben. Sinds kort is ook de nieuwe indoor waterwereld ‘Rulantica’ geopend. Zo kun je je makkelijk een dag of 5 vermaken hier. Ook leuk voor wanneer je op doorreis bent richting het Zwarte Woud!

Europa Park
Disneyland Parijs

Ondertussen ben ik al zo’n 5 keer in Disneyland Parijs geweest. Niet zo zeer vanwege de attracties, maar meer vanwege de sfeer en het thema. Ik ben dol op Disney. Voor kleine kids is het park enorm leuk en zij kijken hun ogen uit als al hun favoriete Disney figuren ineens in levende lijve rondlopen. Ik heb zelfs een keer oud & nieuw in Disneyland Parijs gevierd en ook dat was een super leuke ervaring! Ik ben alleen nog nooit in het Walt Disney Studios Park geweest. Dat wil ik wel echt nog een keer doen.

Disneyland Parijs
Phantasialand

Voor mij is dit maar een uurtje rijden, dus hier ben ik in het verleden regelmatig geweest. Vooral in de winter vind ik dit park erg mooi. Dan veranderen ze het park in een groot en knus winterparadijs. Ze hebben meer dan 40 attracties, waaronder de Black Mamba, wat zeker een van mijn favoriete achtbanen is.

Phantasialand by Lidia Muhamadeeva
De Efteling

Uiteraard kan de Efteling met het sprookjesbos en alle laven niet ontbreken. Ondanks dat ik hier al meerdere malen geweest ben, herinner ik me nooit zo goed hoe het park er ook alweer uitziet qua looks. Wel herinner ik me Holle Bolle Gijs, Lange Jan en Pardoes. En oh, laten we het Carnaval Festival niet vergeten. Dat deuntje krijg je dagenlang niet meer uit je hoofd.

Als je meer inspiratie wilt opdoen, kun je hier kijken wat de pretpark top 10 van Nederland is!

Wat is jouw favoriete pretpark in Europa?

Pretparken in Europa

13 responses to “Pretparken in Europa: Mijn favorieten!

 1. ik moet heel eerlijk bekennen dat ik niet echt van de pretparken ben, te druk, te duur. Heel af en toe ga ik er wel eens heen, en dan vind ik het wel oke, maar ik zou er niet zo snel voor naar het buitenland gaan

 2. Jouvence

  Leuke pretparken! Van dit rijtje ben ik alleen nog nooit in Europa park geweest. Ik zou graag nog eens naar Disneyland Parijs gaan.

 3. Mieke | Miek's Mind

  Europark staat nog steeds op mijn lijstje, daar ben ik nog nooit geweest. Disney ben ik voor het eerst in 2019 geweest was echt magisch, zo tof

 4. De Efteling blijft favoriet, hier raak ik niet uitgekeken. Disney staat ook weer op het lijstje, juist omdat het zo lang geleden is lijkt het mij leuk om weer eens te gaan!

 5. Mijn favoriet binnen Europa is toch echt wel Europa park. Ondertussen twee keer geweest. En we gaan in 2021 waarschijnlijk weer voor enkele dagen die kant op.
  En wat de parken in Florida betreft, absoluut Universal studio’s!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.