Jouw vakantie goed voorbereiden doe je zo!

Perfect is iets waarschijnlijk nooit, maar je kunt er wel voor zorgen dat jouw vakantie goed voorbereid is, zodat je niet snel voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er anders nog wel eens wat dingen mis kunnen gaan. En dat komt de vakantie niet ten goede. Ik denk dan direct aan onze verrassingstrip naar Ancona. Sindsdien ben ik dus beter gaan plannen en voorbereiden. Met de tips uit dit artikel kan ook jij je vakantie goed voorbereiden, afgestemd op jouw eigen wensen.

vakantie goed voorbereiden
Beach vacation via Shutterstock by Song_about_summer

Bedenk wanneer je wilt gaan

Het allerbelangrijkste is de datum van vertrek. Kun je verlof regelen? Wil je naar de sneeuw of naar de zon? Wil je dicht bij huis blijven of is ver vliegen geen probleem? Dit zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Je kunt in november of december bijna nergens van de zon genieten als je binnen Europa wilt blijven. Het is dan verstandig om je vakantie tussen mei en oktober te plannen als je nog wat zonnestraaltjes wilt meepikken. Houd je van sneeuw? Dan is het uiteraard net andersom.

Budget

Ook niet geheel onbelangrijk is het budget wat je wilt uitgeven. Indien je in het hoogseizoen gaat, bijvoorbeeld vanwege de schoolvakanties, zijn de prijzen over het algemeen vrij hoog. Als je geen (schoolgaande) kinderen hebt, raad ik aan om jouw vakantie buiten de piekperiodes te plannen. Dat scheelt je honderden euro’s. Last-minute vakanties kunnen ook schelen qua prijs. Maar ook vroegboeken zorgt er vaak voor dat je korting krijgt. Wees er dus op tijd bij! Of juist niet… Zelf hebben we al meerdere malen geboekt via de VakantieDiscounter website. Mooie prijzen en tot nu toe nog geen tegenvallers. Als je meer wilt weten raad ik je de VakantieDiscounter reviews aan.

Land van bestemming

Wanneer je een datum en budget hebt kun je gaan kijken welk land het best aansluit op jouw behoeften. Wil je lekker op het strand luieren? Steden bezichtigen? Of misschien houd je wel van bergen beklimmen of lekker wandelen in prachtige natuurgebieden, zoals het meer van Bohinj in Slovenië. Alles is mogelijk. Maar je moet dan wel de juiste bestemming kiezen.

vakantie goed voorbereiden
Rome citytrip via Shutterstock by Vasily Makarov

Accomodatie

Zodra je weet naar welk land je gaat komt de volgende vraag om de hoek kijken. Waar ga je slapen? Op een camping of toch liever een hotel? Of wellicht vind het het met kids wel fijner om in een vakantiehuisje te slapen. Voordat je een accomodatie kiest, raad ik je wel aan om de reviews te lezen. Zo was ik laatst op zoek naar een leuk vakantiehuisje via Belvilla en zorgde ervoor dat ik eerst de Belvilla reviews las. Nu zijn er altijd wel een paar negatieve reviews te vinden, maar als een accomodatie meer positieve dan goede reviews heeft, kun je er vaak toch wel vanuit gaan dat dit klopt. Ik vind het ideaal en ga zo met een geruster hart op vakantie. Let ook goed op de ligging van de accomodatie. Indien je geen auto in je bezit hebt tijdens de reis, is het fijn als er wel een trein, bus of metro in de buurt is. Of zorg er juist voor dat je niet al te ver van het centrum of andere bezienwaardigheden verblijft.

Bezienswaardigheden planning

Een vakantie is vooral genieten en ‘niks-moet-alles-mag’. Echter vind ik het wel altijd fijner om een lijstje te maken met dingen die ik echt wil zien. Wanneer je nog alles moet uitzoeken wanneer je op vakantie bent kan dit soms best tijdrovend zijn. Zonde. Die tijd kun je ook besteden aan het bezoeken van de vele leuke en mooie bezienswaardigheden op de plaats van bestemming.

Documenten

Zorg er voor vertrek voor dat je alle benodigde documenten compleet hebt en bewaar kopieën op de telefoon van je partner en print ze ook uit voor de zekerheid. Niet heel milieuvriendelijk, maar wel zo handig indien er onverwachts iets gebeurd, waardoor de documenten op je smartphone niet meer bereikbaar zijn.

Wat helpt jou bij de vakantie goed voorbereiden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }