Een vakantiehuis in Nederland: 10 voordelen!

Een van mijn doelen in 2020 is om meer plaatsen in Nederland te bezoeken. Er zijn zoveel plekken die ik nog niet bezocht heb. Een vakantiehuis dat centraal ligt, zou daarbij goed van pas komen. Daarnaast biedt een vakantiehuis in Nederland nog meer voordelen. Om mezelf extra te motiveren, en hopelijk jullie ook, heb ik een aantal van deze voordelen op een rij gezet.

Hoge Veluwe natuur
Hoge Veluwe by Rudmer Zwerver
Last-minute vertrekken

Het allergrootste voordeel van een eigen vakantiehuis in Nederland is natuurlijk dat je nooit hoeft te plannen wanneer je op vakantie kunt. Je hoeft geen rekening te houden met data en andere mensen. Dit is jouw huis en je kunt gaan wanneer jij er zin in hebt, zonder dat je eerst op zoek moet naar het perfecte hotel of vakantiehuis. Heb je een weekendje over?

Naar smaak inrichten

Als je bijvoorbeeld kiest voor een chalet, kun je deze zo aanpassen dat het voelt als een tweede thuis. Deze chalets zijn volledig naar wens aan te passen, zodat het als een tweede huis aanvoelt. Zowel voor het interieur als het exterieur bestaan er eindeloze mogelijkheden.

Lees ook: De mooiste stranden van Nederland

Geld verdienen met verhuur

Als je een vakantiehuis in Nederland hebt, kun je deze ook verhuren wanneer je zelf weet dat je toch niet aanwezig zult zijn. Zo kun je er een leuk centje aan verdienen!

Vakantiehuis in Nederland
Windmolens in Rotterdam by Standret
Mooie locatie

Als je een eigen vakantiehuis hebt, kun je een van je favoriete locaties uitzoeken. Zo weet je dat je altijd op een leuke plek zit, wanneer je op vakantie gaat. Indien je veel van Nederland wilt ontdekken is het wel fijner als deze op een centrale plek staat. Indien je dat niet heel veel uitmaakt kun je bijvoorbeeld samen met je partner kiezen voor een van deze romantische steden in Nederland!

Ruimte voor quality time

Als je een vakantiehuis in Nederland hebt kun je een paar heerlijke offline dagen met familie en vrienden doorbrengen. Die quality time is belangrijk, maar wordt thuis vaak geskipt door te drukke en overvolle agenda’s. Neem een paar ‘ouderwetse’ bordspelletjes mee, ga lekker wandelen of kook samen een nieuw gerecht. De opties zijn eindeloos.

Toerist in eigen land

Zoals ik al aangaf zijn er veel mooie plekken in Nederland die ik nog eens zou willen bezoeken. Toerist in eigen land zijn is niet verkeerd. De reistijd is kort, je hebt veel tijd voor de dingen die je wilt zien en je kunt gaan en komen wanneer je wilt. Daarnaast leer je zo ook meer over de geschiedenis van ons eigen land. Wat ook enorm interessant kan zijn als je daarvan houdt.

Vakantiehuis in Nederland
Windmolen in Nederland by Rudmer Zwerver
Nieuwe mensen ontmoeten

Vaak leer je op vakantie mensen kennen die je naderhand nooit meer terug zult zien, vanwege de afstand. Dat is altijd wel balen! Als je een vakantiehuis hebt, leer je vaak mensen kennen die uit de regio komen of ook een vakantiehuis op die plek hebben. Mocht er een goede klik zijn, is het een stuk makkelijker om elkaar weer op te zoeken, dan wanneer je mensen op een ander continent hebt leren kennen.

Gemakkelijk

Indien je een week of weekend doorbrengt in je eigen vakantiehuis in Nederland hoef je eigenlijk niet aan veel dingen te denken. Je kent de taal, kunt gewoon met euro’s betalen en hoeft geen rekening te houden met enorme cultuurverschillen.

Vaker op reis

Indien je een eigen vakantiehuisje hebt, kun je ook veel vaker op reis dan wanneer je ergens heen vliegt of een ander land bezoekt. Als je wilt kan het zelfs elk weekend. Het bespaart enorm veel als je geen vliegtickets hoeft te kopen en enkel een uurtje of twee naar plaats van bestemming hoeft te rijden.

Stress verlagend

Zoals we allemaal weten is op vakantie gaan stress verlagend. Althans, dat is bij de meeste mensen zo. Indien je een vakantiehuis in de buurt hebt, en dus vaker kunt gaan, kun je vaker stoom afblazen. Dit helpt weer om je stresslevel op een normaal niveau te krijgen. Ook al ben je maar een uurtje van huis, toch voelt het als vakantie!

Zou jij een vakantiehuis in Nederland willen hebben?

24 Reacties

 1. Felice Veenman
  03/10/2020 / 19:02

  wat een vraag, je moet het ook maar kunnen betalen…en dan is er nog zoiets als de kosten van het park en de kosten van het inrichten…
  als je het eerlijk aan me vraagt: ik vind het wel een beetje makkelijk voorgesteld….

 2. 15/01/2020 / 19:29

  Het lijkt mij best fijn om een plekje te hebben waar het ook fijn is, maar waar je ook het idee hebt dat je even niets hoeft. Behalve eten en drinken 😉

 3. 15/01/2020 / 15:34

  ik dnek dat ik dit niet zo snel zou doen, ik ontdek graag andere landen etc en dan zit je toch anders vast denk ik aan dat huisje

 4. 14/01/2020 / 23:25

  Het is zeker leuk en als je er vaak genoeg gebruik van maakt ook voordelig. Maar zolang ik alleen maak ik graag langere en verre reizen.

 5. 11/01/2020 / 12:06

  Ik zou niet een eigen vakantiehuis willen hebben, want ik ontdek graag nieuwe plekken en dan ga je steeds terug naar dezelfde plek. Maar ik kan me wel voorstellen dat – als je echt geld genoeg hebt en dat allemaal niet uitmaakt – een huisje aan het strand ofzo wel heel relaxed zou zijn.

 6. 09/01/2020 / 09:40

  We hebben een landje in de buurt met een huisje er op. Het is wel veel werk, maar toch ontspannend

 7. Juliette - Strongbody.nl
  08/01/2020 / 18:18

  Op vakantie gaan naar een vakantie huis vind ik prima maar ik zou zelf geen vakantiehuisje willen hebben. Maar ik snap wel dat het heel handig is als je even een break nodig hebt.

 8. Mandy
  08/01/2020 / 15:43

  Lijkt me heerlijk! Alleen al om soms even een weekendje hier te ontvluchten zeg maar. Toch weg en toch dichtbij!

 9. Natascha
  07/01/2020 / 13:28

  Dat zou ik zeker wel willen! Nederland is zo mooi. We gaan vaak naar het buitenland, zonde terwijl er dichtbij zoveel moois is.

 10. 07/01/2020 / 08:17

  Als ik zou willen zou ik een huisje in België willen, in Malmedy bijvoorbeeld, alleen lijkt het me ( ook een huisje in Nederland) dat ik elke keer naar de zelfde plek zou moeten en dat zou ik niet willen. Hier dus geen huisje kopen, maar dan maar af en toe huren al snap ik de vrijheid en het gemak van een vakantiehuisje heel goed.

 11. 07/01/2020 / 01:06

  Ik herinner me dat wij vroeger ook een caravan op een camping hadden als ik jong was – was altijd leuk naar daar te gaan 🙂

 12. 06/01/2020 / 20:27

  Nederland heeft veel mooie plekjes. En het lijkt mij heerlijk om je terug te kunnen trekken buitenshuis en dan is een vakantiehuis zeer geschikt hiervoor. Ik persoonlijk hoef niet zo nodig een eigen vakantiehuisje, maar het heeft echt wel wat. Het zou zeker een toegevoegde waarde hebben als je bijvoorbeeld zelf in een stad of dorp woont met weinig groen en dat je een huisje hebt ergens in een mooi stukje Nederland met veel groen. Iets heel anders dan waar je al woont.

 13. 06/01/2020 / 15:12

  Wat heb je er een mooi artikel van gemaakt, wij zoeken ook nog iets dus dit is een handig artikel voor ons.

 14. 06/01/2020 / 14:19

  Ja dit zou ik voor in de toekomst zeker willen hebben, het is nu alleen o.a. financieel gezien niet mogelijk 🙂

  • Frederique
   08/01/2020 / 07:01

   Nee, ik wil wel graag een vakantiehuis in Frankrijk hebben. Toerist in eigen land zijn vind ik wel heel leuk, laatst met mijn dochter zelfs in eigen stad een dag naar een hotel geweest. Was heerlijk!

 15. 06/01/2020 / 12:23

  Jaaaaaa een huisje op de rand van het bos en in de buurt van het strand. Dat zou ik graag willen. Maar inderdaad, een eigen huisje is misschien wel iets te veel van het goede. Huren kan in ieder geval altijd 🙂

 16. 06/01/2020 / 09:35

  Een vakantie huisje in de duinen lijkt me heerlijk. Maar stiekem gaat mijn voorkeur toch wel uit naar een vakantiehuis in Noorwegen of Italie.

 17. 04/01/2020 / 20:27

  Nee ik zou het niet echt willen,in het buitenland daarentegen wel

 18. 04/01/2020 / 11:27

  ik zou het niet echt willen, ja voor een keertje misschien maar ik heb hier thuis alles om mij heen dus ja, vermaak mij hier ook prima 😉

 19. 04/01/2020 / 10:39

  Ik heb geen vakantie huisje in NL maar in Duitsland. Of ja, huisje, er zitten wielen onder dus eigenlijk is het een caravan. Maar ik vind het er zo ontzettend heerlijk. Midden in de de natuur genieten van stilte en rust, back to basic maar toch van de nodige gemakken voorzien.

 20. 03/01/2020 / 20:15

  goede tips, zo een chalet zou ik wel willen hebben in nederland. ik vind het zalig in nederland. ieder jaar ga ik er op vakantie.

 21. 03/01/2020 / 18:02

  Jazeker! Een van mijn plannen is om de originele pipowagen die ik heb opgekocht bij een veiling op te knappen en ergens te plaatsen zodat ik een vakantiehuis in Nederland heb met plek voor 8 personen

 22. 03/01/2020 / 12:36

  Ja, best wel. Ik houd van Nederland en vind het hier mooi. Maar het allerliefst blijf ik gewoon thuis.

 23. 03/01/2020 / 11:06

  Als ik op vakantie zou gaan zou ik zeker gaan voor een vakantiehuis maar of ik er zelf 1 zou willen geen idee. Eerst maar mijn opleiding afronden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }