5 vooroordelen over het verblijf in een vakantiehuis die niet waar zijn!

beach-house-349670_1280

Afgelopen week verbleef ik in het prachtige appartement Buenavista op Tenerife. En dat is me echt enorm goed bevallen. Toch hebben veel mensen nog een aantal voordelen over het verblijf in een vakantiehuis. Middels onderstaand persbericht wil Interhome deze vooroordelen direct ontkrachten.

Nadat ik dit artikel had gelezen, moest ik dit wel met jullie delen. Want de vooroordelen kloppen inderdaad niet. Dat heb ik zelf in levende lijve ondervonden. Ik ben benieuwd wat jullie mening is! Ik zal de vooroordelen even met jullie doorlopen…

Oubollig

Volgens sommigen is een vakantiehuis sowieso ouderwets. Echter, de afgelopen jaren zijn er veel vakantiewoningen bijgebouwd, die bijna allemaal zijn uitgerust met moderne apparatuur, meubilair en sanitair. Zo kun je op Sicilië in dit vakantiehuis genieten van een designinterieur, flatscreen-tv, airco, lift en moderne keuken en badkamer. Veel huizen beschikken tegenwoordig ook over gratis wifi.

1. Vakantiehuis Red Modica

Basic

Vaak denkt men dat een vakantiehuis heel basic is ingericht. Geen franjes, geen luxe, gewoon de basisvoorzieningen. Ook dit beeld is compleet achterhaald. Zo zijn de meeste woningen van na 2000 luxe afgewerkt, met hoogwaardige materialen en het nodige extra comfort. Denk bijvoorbeeld aan een sauna of stoombad, luxe badartikelen, een wasmachine, Nespresso-apparaat, open haard of inbouwhaard en flatscreen-tv. Zo heb je in Villa Biocrystal in de Kroatische Kvarnerbaai niet alleen een sauna, maar zelfs een buitenjacuzzi.

2. Villa Biocrystal Kraljevica

Krap

Een vakantiehuis is klein. Althans, dat denkt men. Maar dit beeld strookt niet met de werkelijkheid, want bijna alle moderne huizen hebben een bewoonbare oppervlakte van minstens 150 m2 en bieden plaats aan 6 tot 12 personen. Veel hotels hebben geen of slechts een beperkt aantal familiekamers, de meeste vakantiehuizen hebben 3 of 4 slaapkamers en meerdere badkamers en zijn dus ideaal voor gezinnen of grotere groepen. Een mooi voorbeeld is het Spaanse vakantiehuis Mas Moli, dat met 8 slaapkamers, verdeeld over 3 verdiepingen, ideaal is voor een groep tot wel 17 personen.

3. Vakantiehuis Mas Moli Vall-Llobrega

Afgelegen

Wie in een vakantiehuis wil verblijven moet sowieso een goed oriëntatiegevoel hebben, want de woningen liggen meestal diep verscholen in het bos, ver weg van de bewoonde wereld. In werkelijkheid liggen de meeste huizen helemaal niet zo afgelegen, vaak hooguit een kilometer van het dichtstbijzijnde stadscentrum. De nieuwste vakantiewoningen zijn ook allemaal makkelijk met de auto bereikbaar. Bij de Italiaanse Villa Montelorokun je je auto gewoon op je eigen, 25 hectare grote terrein parkeren en zit je slechts op 12 kilometer afstand van het centrum van Florence.

4. Villa Monteloro Florence

Duur

Een eigen vakantiehuis is nogal duur, toch? Zo’n villa met alle ruimte en comfort waarbij je uitkijkt over een prachtig landschap, dat is toch niet te betalen? Nee, dit idee is echt onjuist. Natuurlijk kun je kiezen voor ultieme luxe met bijbehorend prijskaartje, maar het kan ook goedkoper. Zo verblijf je in Par4 Villa 24 in Maspalomas (Gran Canaria) al voor 950 euro per week.

5. PAR4 Villa 24 Maspalomas

Wat klopt dan wel?

Naast heel wat misvattingen zijn er natuurlijk ook veel dingen die wél kloppen. Zo staat een vakantiehuis eigenlijk altijd voor gezelligheid. Je verblijft letterlijk in een huiselijke sfeer en hierdoor voel je je direct thuis. Ook ben je even helemaal weg van alles. Hoewel veel huizen vlakbij een dorp of stad liggen, overheerst toch het gevoel van rust, waardoor je ultiem van je vakantie kunt genieten. Daarnaast biedt een eigen vakantiehuis veel vrijheid. Je kunt zelf koken en mooie avonden beleven op je eigen terras. Tot slot is het grootste voordeel misschien nog wel dat je er met meerdere koppels, gezinnen of vrienden kunt verblijven. Zo beleef je alles samen, wat je vakantie onvergetelijk maakt.

Wat vind ik zelf van deze vooroordelen?

Oubollig vind ik ze zeer zeker niet meer, want ze zijn vaak inderdaad goed uitgerust met alle moderne en technische snufjes. Helaas had ik op Tenerife geen WiFi, maar dat wist ik voordat ik ging. Dus dan kies je er wel zelf voor. Er zijn er genoeg die geen WiFi hebben. Basic is het zeer zeker niet, want je hebt alle faciliteiten die je nodig hebt. Krap? No way, het appartement was een stuk ruimer dan mijn eigen thuis! Afgelegen? Helemaal niet. Je kunt er zelf voor kiezen om afgelegen te liggen, maar wij lagen midden in een leuk dorpje, waar we alles bij de hand hadden. Duur? Absoluut niet. Het appartement waar wij verbleven kost nog geen € 500,- voor een hele week!

Zo zie je maar dat vooroordelen niet altijd juist zijn. Mocht je nu zelf denken, dat wil ik zeker wel eens proberen, dan raad ik Interhome zeker aan. Zowel in Parijs en op Tenerife heb ik gebruik gemaakt van een appartement en ik ben er tot nu toe tevreden over!

Heb jij vooroordelen over het verblijf in een vakantiehuis?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 24/06/2016 / 06:52

    Ik heb eigenlijk geen vooroordelen over vakantiehuizen, maar begrijp wel waarom mensen bovenstaande dingen denken.. vooral omdat ik wel in vakantiehuizen heb gezeten waar dit aan de orde is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }