De 8 meest vervelende reizigers die je tijdens je vliegreis kunt tegenkomen!

vervelende reizigers

Met het vliegtuig op vakantie gaan, het brengt je op plekken waar je met je auto niet kan komen. Toch zijn er ook wat dingen die kunnen tegenvallen. Je leest hier de 8 vervelendste reizigers die je tijdens je vliegreis kunt tegenkomen!

Reizen is één van de leukste dingen die er is. Lekker veel van de wereld zien en dubbel en dik genieten. Ik denk dat ik daar nooit genoeg van zal krijgen. Ik weet wel dat ik vroeger echt géén liefhebber was van vliegen! Als ik alleen al dacht aan de vliegreis, kreeg ik het al benauwd, haha! Ik had ook echt altijd ontzettend veel pijn aan mijn oren, dat is echt niet fijn. Al bij al, na tig keren vliegen, moet ik zeggen dat het steeds beter gaat en ik er (behalve met landen) relaxt onder ben geworden. Ervaring zullen we maar zeggen. 😉

Toch zijn er ook een aantal dingen die soms wel tegenvallen tijdens zo’n vliegreis. Of überhaupt voordat je aan die vliegreis begint. Koffer wegen, documenten checken, op tijd vertrekken en dan al die controles en checks. Je bent een paar uur verder eer je met je kont in je stoel zit. Dan pas kan de ‘rust’ beginnen. Vandaag vertel ik jullie graag over één van die dingen die wel eens wil tegenvallen: vervelende reizigers!

1. De laatkomer

Jep, die zitten er altijd wel tussen. De reden waarom je vlucht vertraagt of de reden waarom je toch nog je gordel moet losmaken, want meneer/mevrouw zit toevallig naast je. Het kan toch niet zo moeilijk zijn, ik was ook op tijd. De laatkomer die dan ook nog doet alsof de andere passagiers het probleem zijn, die zijn nog de ergste! Wij rekenen altijd heel ruim, je weet maar nooit wat er kan gebeuren op je weg richting het vliegveld. File kun je altijd tegenkomen en daar wacht een vliegtuig niet op. Liever drie uur te vroeg dan maar.

2. De voorkruiper

Het maakt niet uit in welke rij. Of het nu de rij van de wc , de douane, security of check-in is. Het is gewoon te belachelijk voor woorden dat mensen dit doen. Al heb ik wel eentje waarbij ik het extreem irritant vindt en dat is bij het boarden van het vliegtuig. Ik weet niet hoe vaak wij zeggen: Uhm, jullie weten dat jullie allemaal een stoelnummer op jullie ticket hebben staan, right?! En het gaat ook nog per rij dat je naar binnen mag (in de meeste gevallen). Het heeft absoluut geen nut om te gaan duwen en voorkruipen. Het irriteert me daarom ook echt ma-te-loos!

3. De slenteraar 

Oké, je hoeft niet als een gek door het vliegveld of door het gangpad van het vliegtuig te gaan rennen, maar sommige mensen leven in slow motion, denk ik. Ik kan niet meer op 1 hand tellen hoe vaak ik me afvraag waarom het zo lang moet duren voordat mensen op hun stoel zitten. Je loopt door het gangpad, kijkt welke rij en stoel je hebt, gooit die bagage in het vak boven je en neemt plaats. Nee, sommige mensen moeten op hun gemak even hun jas uit doen, sjaal uitdoen en netjes opvouwen, liefst nog terug in de tas natuurlijk, dan even een babbeltje maken en gaan dan eens rustig plaatsnemen. Ik bedoel, er staat wel nog een hele groep aan mensen mèt koffer te wachten om te gaan zitten? Wij zitten meestal binnen 30 seconden, zodra wij onze plek hebben gevonden.

vervelende reizigers

4. Mensen die de koffer ‘regels’ niet volgen

Vliegen en alles wat erbij komt kijken, het is niet niks. Je handbagage koffer mag nu eenmaal maar een bepaalde afmeting hebben. Wordt er getwijfeld, dan moet je deze in een bak zetten. Past hij erin? Dan mag hij mee. Past hij niet? Dan moet hij in het bagageruim, onderin het vliegtuig. En dan moet je bijbetalen. Ik heb al eens meegemaakt dat ik iemand zo ontzettend heb zien flippen tegen een stewardess dat ik echt met haar te doen had. De passagier werd zo boos en propte dat ding er enorm hard in, want het moest en zou passen. Maar helaas. Dat ben je toch echt zelf schuld. Op elke website van een vliegtuigmaatschappij vind je de juiste afmetingen en vereisten terug wat betreft je koffer. Ik ben het ook niet eens met het feit dat die handbagage maar zo klein mag zijn, maar ik heb de regels niet gemaakt, ik hoef ze alleen maar te volgen! Het oponthoud wat deze mensen veroorzaken, veroorzaakt grotere ellende.

koffer

5. Luidruchtige mensen op avond/nachtvluchten

Ja, van die mensen die denken dat ze alleen in het vliegtuig zitten en hun meest persoonlijke verhalen door het vliegtuig gaan schreeuwen. Als je dit soort mensen dan ook nog achter, naast of voor je hebt zitten tijdens een vlucht om 06H50 ‘s ochtends, geloof me, it ain’t funny. Ik snap sowieso niet dat mensen dat doen. Je snapt toch ook wel dat het vroeg is en de meeste mensen nog even hun ogen dicht willen doen. Zelfs als ik niet moe ben en niet wil slapen, houd ik me rustig, want je houdt rekening met het feit dat er andere mensen in het vliegtuig zitten. Helaas is dat fatsoen niet voor iedereen weggelegd. Ach ja, gelukkig bestaat er zoiets als een iPhone en oordopjes, haha!

6. Mensen die op de verkeerde plek zitten

En dan bedoel ik niet, mensen die per ongeluk op de verkeerde plek gaan zitten en als je ze aanspreekt verplaatsen ze gewoon. Nee, ik bedoel dan mensen die op de verkeerde stoel gaan zitten, jouw stoel bijvoorbeeld, en wanneer je ze aanspreekt, ze vervolgens in discussie gaan, want het klopt niet. Ik weet dat het moeilijk is om die letters te lezen (van raam naar gangpad), maar wij hebben ondertussen vaak genoeg gevlogen om te weten welke stoel A en welke stoel E is. Ik wil best ergens anders gaan zitten, maar ook ik heb deze regels niet gemaakt.

7. Mensen die tegen je stoel schoppen

Het kan altijd gebeuren dat je de stoel voor je even een duwtje geeft, laten we eerlijk zijn, zo veel plek heb je nu ook weer niet. Zeker als je wat groter bent, kan ik me voorstellen dat die ruimte gewoon echt te klein is om je benen even lekker te strekken. Ik begin zelfs heen en weer te draaien als ik merk dat ik even mijn benen kwijt wil. Maar je hebt ook van die mensen die contin de behoefte hebben om je stoel te knuffelen. Elke beweging die ze maken krijg je mee. Ze trekken zich op aan je stoel, duwen die knieën lekker erin, zijn nerveus en beginnen er tegenaan te tikken. Nogmaals, ik kan best veel hebben, maar ook hier zijn grenzen. Ik draai me eerst een keer om, oogcontact helpt in de meeste gevallen wel de eerste keer. Zo niet, dan moet je er gewoon wat van zeggen.

8. De ongeduldige passagier

Het zit erop, goede landing en het einde is in zicht. Het vliegtuig staat nog niet stil en je hebt al van die mensen die de gordel losklikken, jas aan doen en de koffer uit het bagageruim halen. Je mag natuurlijk meteen naar buiten.. NOT. Het heeft totaal geen zin om als eerste (zeker als je in het midden van het vliegtuig zit, haha) recht te gaan staan. Het helpt je echt 0,0 in tijd verder. Van het moment dat het vliegtuig de landingsbaan raakt tot het moment dat die deuren opengaan, ben je minstens een kwartier tot twintig minuten verder. Ik doe lekker rustig aan, ik vermaak me prima met het zien van al die gekken die als een kip zonder kop richting exit rennen.

Gelukkig kom je deze vervelende passagiers niet allemaal tegelijk tegen, hoop ik. En gelukkig maakt het doel van het reizen al heel veel goed. Als je er natuurlijk niet specifiek op gaat letten, valt het ook niet op. Al bij al, vliegen is de makkelijkste weg om zo ver mogelijk te reizen. Ik zie deze medereizigers wel als vermaak! Wij maken in ieder geval altijd genoeg plezier en dat maakt alles weer goed!

Welke van deze reizigers is voor jou de meest vervelende reiziger die je kan tegenkomen?

Liefs,
Tasja

15 Reacties

 1. Laura
  06/04/2016 / 07:29

  ZO herkenbaar! Echt alle typetjes van het lijstje vind ik bloed irritant!
  Ik denk toch dat ik dan de luidruchtige mensen en die wat tegen je stoel schoppen het meest vervelend vind. Puur omdat die mensen laten zien dat ze 100% lak hebben aan anderen. Op zo’n momenten moet ik me echt inhouden en heb ik al tig keer met m’n ogen gerold ?

 2. 05/04/2016 / 10:40

  Aaah leuk stukje! Ik vind ongeduldige mensen over het algemeen heel erg vervelend, dus op reis ook zeker!

  • 05/04/2016 / 20:30

   Helemaal mee eens. Dat is net het moment om het rustig aan te doen, je wilt toch liever genieten lijkt me! 😉

 3. 04/04/2016 / 22:35

  Ik heb nog nooit gevlogen, ik vind het té eng. Maar wel een grappig artikel, kan best begrijpen dat sommige dingen heel irritant kunnen zijn!

 4. 04/04/2016 / 18:15

  Mooi overzicht!

  Ik kan me het meeste ergeren aan mensen die in het gangpad blijven hangen terwijl er nog een heel bups mensen achter hen wilt boarden.

  Mensen die zonder op of om te kijken hun stoel naar achter gooien vind ik ook vervelend. Ik snap dat het voor sommigen fijn is om te liggen, maar ik moet mijn (te) lange benen ook ergens laten. Vaak houd ik met boeken al rekening met beenruimte: ik betaal soms liever wat extra’s voor een paar cm. extra.

 5. 04/04/2016 / 11:07

  Héél herkenbaar. Al moet ik zeggen dat ik zelf ook al wel eens die laatkomer ben geweest (oeps)! Normaal ben ik ook van het super op tijd zijn, maar die ene keer hadden we een overstap en ging er iets mis op de desbetreffende luchthaven, waardoor ik de allerlaatste passagier op het vliegtuig was. Zo vervelend. Ik schaamde me rot. Gelukkig was er ook iets mis met de bagage waardoor het vliegtuig toch niet op tijd kon vertrekken. Was het gelukkig niet helemaal mijn schuld. Oef.

  • 05/04/2016 / 20:37

   Haha, klinkt inderdaad niet als helemaal jouw schuld. En het kan altijd wel eens gebeuren. Ik ben al eens omgeroepen geweest (zo beschamend) omdat ik de closing time van de gate verkeerd gelezen had. Hoor je opeens je naam door de luidsprekers galmen “Last call for passenger Natasja”. Ik ben nog nooit zo snel naar mn stoel gerend. Geen getreuzel te bekennen dan, haha!

 6. 04/04/2016 / 10:32

  Oh als mensen tegen je stoel aan schoppen…. ik kan dan bijna wel agressief worden haha. Huilende baby’s zijn ook een no-go. Als je dat uren moet aanhoren…

  • 05/04/2016 / 20:39

   Heel herkenbaar! Ik kan het een paar keer negeren, maar als die grens een keer bereikt is is het ook klaar. Al wil je natuurlijk gewoon dat het voor de andere duidelijk is, liever geen drama tijdens een vlucht! Huilende baby’s vind ik ook echt vervelend al kan ik daar met momenten meer rekening mee houden omdat zij er niets aan kunnen doen. Als je dan ziet dat mama of papa er helemaal niets mee doet, irriteert het me echt wel! 😉

 7. 04/04/2016 / 09:31

  Die tegen je stoel schoppen, dat vind ik zo irritant. Niet alleen in een vliegtuig, ook in het theater, bioscoop etc.

  En de huilende baby, helaas hebben we dat zelf een keer gehad. Onze jongste was niet stil te krijgen. Ik voelde me zo ongemakkelijk. Echt heel vervelend. En wat was uiteindelijk de oplossing? Een koptelefoon met klassieke muziek. Nee, niet voor de mede=passagiers. Voor onze jongste. Dat bleek heerlijk rustgevend, voor hem en voor het hele vliegtuig.

  • 05/04/2016 / 20:39

   Dat is een goede oplossing, als je weet dat het helpt kun je je inderdaad daar goed op voorbereiden!

 8. 04/04/2016 / 08:38

  Helaas herken ik ze allemaal. Ik vind in het midden zitten echt verschrikkelijk!

 9. 04/04/2016 / 06:58

  Oh de slenteraar, die is zó vervelend! En volgens mij vergeet je nog de huilende baby. 😉

  • 05/04/2016 / 20:40

   Slenteraars zijn over het algemeen niet prettig om achter te lopen, maar tijdens het reizen des te meer! De huilende baby vergeet ik nooit, haha! ;=)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }