Welke verzekeringen heb je nodig als je gaat reizen? 

Ben jij aan het kijken of je nog ergens een mooie reis kunt boeken voor een zacht prijsje? Dan is het ook verstandig om alvast te kijken naar de verzekeringen die je kunt afsluiten om te zorgen dat je tijdens je reis niet in de problemen komt. Voor veel mensen is een reisverzekering afsluiten niet meteen de eerste prioriteit, maar wij willen je aanraden om toch zeker te zorgen dat je goed verzekerd bent. Er kan namelijk niet alleen tijdens je vakantie heel veel gebeuren, ook voorafgaand aan je reis kan er op vele manieren roet in het eten worden gegooid. Wij laten je daarom zien welke verzekeringen je kunt afsluiten om te zorgen dat je problemen niet groter worden dan ze reeds zijn.

City trip via Shutterstock by phM2019

Een annuleringsverzekering

Veel mensen realiseren zich niet dat je niet alleen risico’s loopt tijdens je vakantie, maar dat er ook van alles kan gebeuren voorafgaand aan je reis. De recente Covid-pandemie was hier een goed voorbeeld van. Geen mens had ooit kunnen vermoeden dat dit de hele reisbranche plat zou leggen. Had je voor deze periode een vakantie geboekt, dan had je deze moeten afzeggen. Je had je geld terug kunnen krijgen wanneer je een goede annuleringsverzekering had. Veel mensen vergeten deze nuttige verzekering waardoor zij zelf voor de kosten opdraaien wanneer zij hun reis onverhoopt moeten afzeggen. De redenen voor deze annuleringen lopen ver uiteen, bij de een overlijdt er iemand in de naaste omgeving, de ander raakt diens baan kwijt waardoor de inkomsten ineens wegvallen. Wat de reden van het annuleren van je reis ook moge zijn, het is belangrijk om alvast de juiste maatregelen te treffen. Sluit dus binnen een week nadat je je vakantie geboekt hebt een goede annuleringsverzekering af. 

Een reisverzekering

Je vakantie voorbereiden is belangrijk. Je gaat er natuurlijk van uit dat je je reis niet hoeft te annuleren. Echter, tijdens je vakantie zijn er nog altijd risico’s die je wilt vermijden. In dat geval kun je het beste een reisverzekering nemen. Deze verzekering voorkomt je problemen niet, maar zorgt er wel voor dat je snel goede hulp kunt krijgen wanneer je dat nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dat je ziek wordt en dat je naar het ziekenhuis moet. In dat geval kun je je verzekeringsmaatschappij bellen om te horen waar je terechtkunt. Bovendien betalen zij de bijkomende kosten en die kunnen snel oplopen. Loop je vertraging op en moet je elders overnachten? Ook dan kun je je reisverzekering inzetten om de bijkomende kosten te laten vergoeden. Je merkt het; een verzekering kan je veel problemen en geld besparen.

Backpack via Shutterstock by KONGSTOCK

Stel een verzekering op maat samen 

Iedereen is anders en daarom is het belangrijk om jouw verzekeringen op maat samen te stellen. Lees daarom altijd de voorwaarden goed door, kijk bijvoorbeeld of het dekkingsgebied overeenkomt met jouw bestemming. Wil je lang op vakantie? Verleng dan de looptijd van je verzekering zodat je zorgeloos van het ene land naar het andere kunt reizen. Wij wensen je veel mooie avonturen toe! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }