Voorbereiden op de reis naar Manavgat, Side – Hello Club Nena!

voorbereiden op de reis
Het is pas 30 augustus, maar we zijn al druk bezig met het voorbereiden op de reis naar Manavgat! Woohoo, we kunnen bijna niet meer wachten. Zo bereiden wij ons goed voor op een ultiem luie vakantie!

Reis boeken

Uiteraard hebben we er eerst voor gezorgd dat we de tickets en het verblijf in het all-inclusive resort Club Nena geregeld hadden. Dat is het begin van alles. Daarna begint het wachten, het dromen én het voorbereiden op de reis! Hier verbleven we vorig jaar ook (toen was ik net gestart met Sim’s Cup Of Tea!) en dat beviel ons zo bijzonder goed, dat we er voor kozen om weer naar dit resort te gaan. We ontdekken graag nieuwe dingen, maar dat hebben we de rest van het jaar al gedaan. Nu is het genieten en luieren.

We boekten onze vakantie dit keer weer via de Vakantie Discounter. Daar hebben we nu al meerdere malen geboekt en dat verloopt altijd zeer goed. We vonden de perfecte vluchten, voor de perfecte prijs. We vertrekken op 18 september om 03:00 vanuit Keulen en gaan weer naar huis op 1 oktober om 00:00. 13 volle dagen all-in met vlucht en transfers voor € 750,-. Als dat geen koopje is, weet ik het ook niet meer!

Visum aanschaffen

Het is ons nu al twee keer gebeurd, dat we het visum niet van tevoren aangekocht hadden. De eerste keer hadden we er zelf niet bij nagedacht en de tweede keer waren ze online niet verkrijgbaar. Dit keer zijn we dus slimmer geweest en hebben we ervoor gezorgd dat we deze al in the pocket hebben.

Via Turkije Visum koop je snel en eenvoudig een visum aan. Dit is voor ons alleen maar voordelig, want het scheelt niet in de kosten, je hoeft niet meer in de rij te staan, nadat je uit het vliegtuig stap én je hebt alles in één keer goed geregeld. Via de website betaal je eenvoudig met een betaalmogelijkheid naar keuze. Voor 23:45 besteld? Dan ontvang je deze dezelfde dag nog in je mail. Piece of cake!

passport-1402632_1280

Boeken uitzoeken

Yes, ook dit vergt een goede voorbereiding. Aangezien we op vakantie voornamelijk bezig zijn met zonnen, eten, drinken en lezen, moeten we er goed over nadenken welke boeken we meenemen. En hoeveel? Hoeveel lees je in 13 dagen? Best veel waarschijnlijk. Aangezien ik laatst een stuk of 150 boeken van een collegaatje gekregen heb, heb ik geen idee wat er allemaal in de kast staat. Tijd voor overzicht! Als we dat niet doen, hebben we geen idee of we een boek uit een serie of een stand-alone versie in ons koffer proppen. Gelukkig lezen we allebei dezelfde boeken, dus we kunnen deze mooi verdelen over onze koffers.

Koffers lenen

Jep, je leest het goed. De dames die veel reizen, hebben geen eigen koffers. Wel handbagage koffers, maar geen grote. Tot nu toe zijn we te gierig geweest om eigen koffers te kopen. Aangezien we deze altijd kunnen lenen van Tasja’s ouders en Mike, maken we ons daar ook nog geen zorgen om. Voordat we naar New York gaan, hebben we wel allebei een eigen koffer met een TSA-slot nodig. De koffers moesten dus ook opgepikt worden.

luggage-1482693_1280

Kleding uitzoeken en strijken

Aangezien we op dit soort vakanties kleding dragen, die we de rest van het jaar absoluut niet aandoen (hallo Nederland!), moeten we deze ook weer onder het stof vandaan halen, eventueel wassen en strijken. Gelukkig ligt wel alles bij elkaar, dus we hoeven het alleen maar even te fatsoeneren en het kan het koffer in. Niet moeilijk denken over wat je daar wel en niet aantrekt. Gewoon inpakken en gaan. Het is toch voornamelijk bikini’s en luchtige zomerjurkjes voor de avonduurtjes.

Sunproof

Ook aan de zonnebrand, aftersun en dergelijke wordt gedacht. We kunnen uiteraard niet de hele dag liggen bakken, zonder onze huid te beschermen. Bij Etos hadden ze laatst een fijne aanbieding. Alle Nivea en Garnier 1+1 gratis. Helaas was ik net te laat, maar de aanbiedingen houden we vanaf nu dus scherp in de gaten. Zo zorg je ervoor dat je niet ineens heel veel geld aan al die verzorgingsproducten kwijt bent.

photo-1459980874200-cfea332e86ca

Entertainment

In de avonduren chillen we vaak bij de strandbar. Hier staan ontelbaar veel tafeltjes, loungesets en dergelijke. We vinden het dan ook fijn om iets om handen te hebben. We kochten een aantal kleurboeken voor volwassenen, stabilo stiften en pennen en nemen onze iPads, laptops en externe laders mee. Ik ben niet van plan om veel te gaan bloggen (ik werk vooruit!), maar als ik iets leuks te melden heb, wil ik dat natuurlijk wel delen. Verder vermaken we ons met de shows van het animatieteam en zullen we er ook wel een avondje op uit trekken om nog iets van de omgeving te zien. We zullen ons in ieder geval niet vervelen. Niets moet en alles mag!

Voorbereiden op de reis… Hoe doen jullie dat?

Liefs,
Simone

5 Reacties

 1. 03/09/2016 / 12:32

  leuk he! Wij vertrekken binnenkort ook op vakantie… naar Tenerife! Eventjes ontspannen!

  • 04/09/2016 / 08:44

   Oh heerlijk. Daar was ik afgelopen juni. Er staan een aantal dagboeken van Tenerife online, heb je die al gelezen?

 2. Nicole
  30/08/2016 / 22:19

  Visum voor Turkije kun je het beste kopen via officiele weg! http://www.evisa.gov.tr/nl Heb al een paar keer meegemaakt dat iemand ergens anders een visum had aangeschaft maar dat deze toch fouten bevat.
  Veel goedkoper en je hebt hem gelijk! Omgerekend heb ik de vorige keer nog geen 15 euro betaald!
  Op aantal luchthavens in Turkije kun je geen visum meer kopen! (Of kost heel veel). Dus altijd van te voren aanschaffen!

  • 04/09/2016 / 08:46

   Dank je wel voor de tip, Nicole! Het is ondertussen al gelukt via turkijevisum.nl. Gelukkig snel én goed geregeld!

 3. 30/08/2016 / 21:23

  Wat een fijn vooruitzicht! Ik maak altijd heel veel lijstjes voor de vakantie. Lijstjes met spullen die mee moeten en lijstjes met hotspots en bezienswaardigheden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }