Wanderlust van Your Little Blackbook!

WanderlustHerinner je mijn review van de Amsterdam City Guide nog? Van dezelfde blogger, Anne de Buck van Your Little Blackbook, kwam recent ook het boek ‘Wanderlust’ uit.

Wanderlust

Ondertussen zijn er al heel wat bloggers die een eigen boek uitgebracht hebben. Denk aan Annemerel, Francesca, Serena etc. Vind ik allemaal enorm leuk, maar er was één ding wat ik eigenlijk nog mistte: Een reisblogger boek. Maar dankzij Anne hebben we die nu ook eindelijk tot onze beschikking.

De eerste lifestyle guide voor iedereen die van reizen houdt

IMG_0615

Ik heb het boek nog niet helemaal uit, maar ben wel al een flink stuk op weg. Ik denk dat ik nu zo’n 2/3 deel van het boek gelezen heb. Ik ben echt al enorm veel tips tegengekomen, die ik ben gaan gebruiken of tijdens mijn volgende reizen ga gebruiken. Zo weet ik dankzij Anne bijvoorbeeld dat je Google Maps ook offline kunt opslaan voordat je weg gaat. Ik had me er nooit in verdiept, dus good to know. Daarnaast vertelt ze ook dat je de hotspots die je wilt bekijken ook vooraf kunt invoeren aan de hand van de adressen. Zo kun je direct zien welke hotspots er bij elkaar in de buurt zitten en hoef je niet lang te zoeken. Ideaal. En waarom ben ik daar zelf niet op gekomen? 😉

Wat ik hiermee probeer te zeggen, is dat het echt een enorm fijn boek met ontzettend veel tips is. Ik denk dat elke beginnende of zelfs ervaren reiziger/reisblogger hier wel iets van kan leren.

In Wanderlust komen reizen, lifestyle en food samen. Het is een persoonlijk boek waarin Anne je een kijkje in haar keuken geeft en jou leert hoe jij net als zij overal ter wereld de leukste wijken en adressen kunt ontdekken. Ook als je er nog nooit eerder bent geweest! In deze gids vind je honderden travel tips en tricks om de wereld rond te reizen in stijl. Inclusief vele handige lijstjes, illustraties en inspirerende foto’s. Na het lezen, zal reizen nooit meer hetzelfde zijn, maar nóg leuker! Anne inspireert je met deze travel style guide om het meeste uit je reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken. Bon voyage!
Anne de Buck

Anne de Buck is de oprichtster en eigenaresse van Yourlittleblackbook.me. In 2012 startte zij met het delen van tips en ervaringen via haar eigen weblog. Anne vond dat er nog geen geschikte website was, waar je alle leuke en hippe tentjes op één plek samengevoegd had. Tijd om er iets aan te doen dus. Anne houdt enorm van reizen en het ontdekken van nieuwe plekjes. Maar ze heeft haar hart verloren aan Amsterdam. Dit is toch haar meest favoriete stad ooit. Daarnaast maakt Anne ook City Guides en Travel Guides voor bestemmingen over de hele wereld. Wat een droombaan! Ik zou best wel met haar willen ruilen. Al die mooie plekken zien en deze delen met de rest van de wereld!

5 hoofdstukken

Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken bomvol tips en tricks voor de echte reiziger!

Travel DNA

Aan dit hoofdstuk heb ik echt enorm veel gehad. Hier vertelt Anne over haar manier van reizen, wat je beter wel en niet kunt doen en legt ze uit hoe zij alles aanpakt. Ik heb zeker drie dingen geleerd, waar ik nog niets van wist.

IMG_0614

Travel Tips

In dit hoofdstuk vind je handige tips voor het boeken van tickets en hotels en leer je welke apps en online tools je het beste kunt gebruiken. Boek je het liefst een budget of solo trip? Geen probleem. Ook daar weet Anne alles van. En ze deelt het graag met je.

IMG_0613

Travel & Style

Anne is van mening dat je altijd in stijl moet reizen. Je moet er toch een beetje leuk op staan als je al die leuke kiekjes op Instagram wilt posten, toch? In dit hoofdstuk leert ze je inpakken als een pro, hoe je een bepaald kledingstuk meerdere keren kunt combineren zodat je altijd een leuke outfit hebt en ze laat je ook zien wat de beste shopping steden wereldwijd zijn. Ik zal niet alles verklappen, ik ben van mening dat je het boek echt zelf moet lezen!

Food & Travel

Foodtrends, streetfood, dresscodes en hoe scoor je het best een tafel in dat ene hippe restaurant? Als je dit wilt weten, dan is dit jouw hoofdstuk! Ik ben nog niet aan dit hoofdstuk toegekomen, maar als echte bourgondische Limburger kan ik niet wachten…

My Little Blackbook

Het zou natuurlijk geen boek van Anne zijn als ze niet een aantal van haar favoriete hotspots zou delen. London, Berlijn, Kopenhagen en vele andere grote steden komen aan bod. Als laatste ook nog een Bucket List met steden, (ei)landen en ervaringen. Er is ook ruimte over om zelf nog punten toe te voegen. Helemaal top!

IMG_0617

Cover & Informatie
AANTAL PAGINA’S: 224
UITVOERING: GEBONDEN MET FULL COLOUR FOTO’S
ILLUSTRATIES: MILOU NEELEN
ISBN: 978 90 8989 681 0
PRIJS: € 20,00
UITGEVERIJ: TERRA

Wil jij Wanderlust aanschaffen? Dan kun je deze o.a. aanschaffen bij Bol.com!

Zou jij Wanderlust aan jouw collectie willen toevoegen?

Liefs,
Simone

3 Reacties

  1. 14/07/2016 / 20:01

    Leuk om zo te lezen wat er verwacht kan worden van het boek. Handig en leuk ook dat er hotspots in staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }