Weekendje Brugge in aantocht!

bruges-384890_1280
Laatst gaf ik aan dat we nog een weekendje Brugge op de planning hadden staan. En afgelopen dinsdag gaf ik aan dat dat helaas niet door gegaan is!

Ondertussen is het wel gelukt om een passagier via BlaBlaCar te vinden, dus straks na het werk rijden we in één keer door naar Brugge, woohoo! We vertrekken rond een uur of 16:30, dus zullen als alles meezit ten laatste om 19:30/20:00 in Brugge zijn. Can’t wait!! Zondag de 28e gaan we terug naar huis en dan nemen we Vivian en haar vriendin Annick mee tot aan Antwerpen. Zij zijn ook een lang weekend in Brugge en kunnen zo gezellig met ons meeliften. Ik zal jullie binnenkort wat meer uitleg over BlaBlaCar geven. Ik moet het eerst zelf ervaren hebben.

Uiteraard had ik mijn Bucket List al klaar! 😉

Choco Story – The Chocolate Museum

Ik vind Belgische chocolade de lekkerste chocolade die er bestaat. Ik ben dus zeer benieuwd naar de geschiedenis én hoe ze deze chocolade maken. In Brugge is dit allemaal mogelijk. Je leert er zelfs hoe ze de chocolade bewerken, zodat deze een glanzend uiterlijk en een knapperige structuur krijgt. De toegangsprijs is € 8,-, dus dat is absoluut te doen.

Geldmuntstraat

Tijdens mijn onderzoek naar leuke hotspots las ik regelmatig dat de Geldmuntstraat een erg fijne winkelstraat met de allerleukste boetiekjes en hotspots is. Hier wil ik dus wel even doorheen slenteren om te zien wat er allemaal te beleven is.

Books & Brunch

Via het artikel van ‘In 12 uur’ las ik dat er een tweedehands boekenwinkel is, waar je ook nog eens kunt lunchen. En dan geen standaard hap, maar hip and healthy food! Tijdens de lunch kun je dus heerlijk lezen in één van de tweedehands boeken, die je vervolgens ook zou kunnen kopen. Aangezien wij dol zijn op lezen, weet ik zeker dat we ons hier wel zullen vermaken. En het ziet er ook enorm gezellig uit. Vind je ook niet?

bruges-1288273_1280

Het Belfort beklimmen

Dit is het hoogste gebouw aan de markt. Vanuit hier kun je prachtige foto’s van de omgeving maken. De toren is maar liefst 83 meter hoog. Deze bereik je via een smalle trap met nauwe passages. Spannend! Ik ben enorm benieuwd naar deze klim en het uiteindelijke resultaat.

Prinselijk Begijnhof

Hier woonden vroeger begijnen en begarden. Wat dat precies zijn, kun je hier lezen. Wat mij vooral aanspreekt, is het huisje op nummer één. Ik vind het altijd wel interessant om te zien hoe de mensen vroeger leefden. Het is zo anders als nu. Het begijnhof stamt af uit de 13e eeuw en de huisjes werden meestal voor één persoon gebouwd.

Rondvaart

Normaal gesproken zal ik niet snel voor een rondvaart kiezen, maar als ik de websites en blogs mag geloven, is deze absoluut de moeite waard. Je ziet Brugge van een geheel andere kant en bent in de mogelijkheid om de mooiste plaatjes te schieten. Het proberen waard dus! Brugge wordt in België ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

brugge-1239037_1280

Spegelaere Chocolaterie

Als we dan in een Belgische stad zijn, kunnen we uiteraard niet naar huis zonder Belgische chocolade. Op bezoekers.brugge.be las ik over deze bijzondere winkel. Het wordt het best bewaarde geheim van Brugge genoemd en het schijnt er niet erg toeristisch te zijn. Ik ben stiekem dus wel heel erg benieuwd naar die chocolade druiventrossen met praliné. Nom nom!

Groenerei

De Groenerei schijnt het mooiste gedeelte van Brugge te zijn. Je kunt er heerlijk wandelen, door het prachtige natuurgebied met oude bruggetjes en historische gebouwen. Ik verheug me hier ook echt op, want dat betekent dat ik weer prachtige plaatjes kan schieten. Althans, dat probeer ik dan.

Chocolade aardbeien bij Godiva

Aardbeien en chocolade. Eén van de beste combinaties die ik ooit in mijn leven geproefd heb. Dat is zó lekker. Dus, als we voorbij Godiva wandelen, dan weet ik zeker dat ik hier wel even stop om even te genieten van deze guilty pleasure!

bruges-1508382_1280

Pergola Kaffee –  Lunchen aan het water

Op dit terras kun je genieten van één van de mooie en romantische reien van Brugge. Het wordt nog moeilijk om te kiezen tussen al deze leuke hotspots. Gelukkig moet er twee dagen geluncht worden, dus dat komt wel goed. En anders gaan we gewoon nog een keertje terug.

Reyghere – Reisboekenhandel

Een boekenwinkel die gespecialiseerd is in reisboeken? Die kan ik natuurlijk niet voorbij lopen. Ik ben benieuwd naar het aanbod, dus ik zal hier zeker even binnenwandelen.

Dit zijn al aardig wat hotspots, dus ik weet zeker dat we ons die twee dagen prima zullen vermaken. Als ik de foto’s van deze mooie stad bekijk, is het alleen al een genot om hier rond te lopen. Can’t wait! <3

Weet jij nog leuke hotspots voor een weekendje Brugge?

Liefs,
Simone

6 Reacties

 1. 30/08/2016 / 12:44

  Hopelijk hadden jullie een leuk weekendje in Brugge. Helaas is Books & Brunch open van maandag tot vrijdag van 9 tot 15 u.
  Groetjes,
  Jos

  • 30/08/2016 / 13:13

   Hi Jos, dank je wel voor de reactie. Wat leuk! Na 1,5km gelopen te hebben, kwamen we er inderdaad achter dat Books and Brunch niet open was. Flink balen, want we hadden ons hier wel echt op verheugd. Wellicht komen we nog een keertje terug en dan komen we zeker langs! 😉

 2. 26/08/2016 / 16:47

  Brugge is leuk! Ben er een paar jaar geleden geweest met een voetbalweekend. Toen heb ik wel vooral de kroegen gezien… Heel veel plezier!

 3. 26/08/2016 / 06:45

  Ik ben nog nooit in Brugge geweest, maar deze staat zeker nog op mijn ‘to go list’. Heel veel plezier meiden 🙂 X!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }