Roadtrip door West USA by Janske

009_2965 Monument Valley JanskeHet is weer tijd voor een gastblog met een prachtig reisverhaal. Dit keer maakte Janske een prachtige roadtrip door West USA. Reizen jullie weer mee?

Roadtrip door West USA

Herken je dat ook, dat je verliefd bent op een land waar je nog nooit bent geweest? Dat heb ik altijd gehad met Amerika. Het begon met mijn grote jeugdliefde Nick Carter, je weet wel, die van de Backstreet Boys. Vanaf mijn twaalfde was ik smoorverliefd en omdat hij uit Amerika kwam was ik niet alleen verliefd op Nick, maar ook op zijn mooie Amerika.

De “liefde” voor Nick is minder geworden, maar net als mijn liefde voor Amerika nooit meer weggegaan. Ik ben nog steeds groot fan van beiden. Inmiddels heb ik gewoond, gewerkt en gereisd  in de USA mét en zonder de Backstreet Boys. Mijn meest bijzondere reis door de USA was een 4-weekse roadtrip met vriendlief in een camper door West USA in het voorjaar van 2009. Een onvoorstelbaar geweldige  reis met de mooiste natuurparken, gaafste steden en meest bijzondere herinneringen.

009_2259 Wat staat onze camper toch er weer mooi bij009_1390

Huwelijksaanzoek

In vier weken tijd hebben we in een camper de West kust van de USA mogen bewonderen. We reisden duizenden kilometers van Los Angeles richting San Diego en zo weer langzaam terug richting het Noorden. Via de Grand Canyon, Las Vegas door naar San Francisco en weer terug naar LA.  We reden langs de grote villa’s van alle bekende sterren in Beverly Hills, liepen over de Walk Of Fame in Hollywood en keken onze ogen uit naar alle hysterische glitter en glamour van LA.

009_1036 Janske op de walk of fame

In San Diego bezochten we een intiem en klein concert van Gavin DeGraw (een van mijn favoriete artiesten) en vroeg mijn vriend mij tijdens het zwemmen met dolfijnen in Sea World ten huwelijk. Toen kon voor mij de reis natuurlijk al helemaal niet meer stuk.

009_1724c Het grote moment_cr

Afwisselende natuur

We wisselden de drukke steden af met de gigantisch grote en mooie National Parks. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. De ene dag liepen we tussen de metershoge Sequoia bomen en de tientallen eekhoorntjes in de sneeuw en 2 uur later reden we door de woestijn en was het 25 graden. Achter iedere “hoek” die je voorbij reed zat weer een ander “schilderij” aan prachtige natuur verstopt. Van paarden die over de woestijnachtige wegen liepen in Monument Valley tot haarspeldbochten boven in de bergen bij Yosemite National Park. We kwamen alle soorten natuurwonderen tegen.

009_2779 Lower Antelope Canyon - Janske009_3035 Monument Valley
Een adembenemende helikoptervlucht boven de Grand Canyon, een prachtig concert van Elton John in het pretpark voor volwassenen genaamd “Las Vegas”. We zagen zo veel mooie en bijzondere dingen dat we vaak niet meer wisten wat we de dag ervoor ook alweer hadden gezien.

009_5194009_4445

Vooraf regelen

Voor vertrek hadden we een aantal zaken alvast goed voorbereid. Ons vervoer, een camper én de eerste 2 overnachtingen hadden we al geboekt. Ook de vlucht boven de Grand Canyon, het zwemmen met dolfijnen in Sea World en de concertkaarten had ik in Nederland al gekocht. De rest van de overnachtingen boekten we ter plekke tijdens de reis. Meestal alvast één dag vooruit zodat we geen stress hadden met de beschikbaarheid. Dat ging prima met overal wifi en een creditcard bij de hand. We sliepen vaak op prachtige campgrounds met onze camper in de parken en in de steden sliepen we ook soms in hotels.

009_2497 Helicoptervlucht over de Grand Canyon

Camper of auto?

De voorzieningen waren overal prima en de hotels en campings in vergelijking met Nederland helemaal niet duur. Met onze National Park pas kregen we toegang in alle National Parken. Ondanks dat we gepland hadden om ook rustmomenten te pakken tijdens onze reis zijn we daar totaal niet aan toe gekomen. Er was gewoon té veel te zien en de afstanden zijn ook zó ontzettend groot. Daar verkijk je je toch snel op. Het is heel normaal om 8 uur op een dag te rijden naar je volgende bestemming. Maar als je houd van rijden (met cruise control op lege wegen) in een bijzondere omgeving, dan is dit echt dé bestemming waar je zeker weten naar toe moet gaan. Een reis vol verrassingen, afwisseling en toch alle luxe  die je gewend bent van thuis. Wij vonden het erg leuk om deze reis met camper te maken, maar met een auto kan natuurlijk ook goed. Het is heel persoonlijk. Maar allebei even leuk.

009_5167

Een dikke vette aanrader en een reis die ik later graag nog eens zou willen maken als de kinderen groot genoeg zijn!  Ik kan niet wachten om dit mooie land aan ze te laten zien en ik mis het gewoon. De USA, mijn tweede thuis.

Herken je dat? Verliefd zijn op een land?

Janske.nl

Facebook | Instagram | Bloglovin’ | YouTube | Pinterest

 

 Janske

4 Reacties

  1. Prachtig en herkenbaar! Wat een mooi huwelijksaanzoek!

    De westkust rondreizen is fantastisch om te doen. Ook wij zijn gek op Amerika en hebben inmiddels 4 mooie reizen achter de rug. En het smaakt nog steeds naar meer 😉

  2. 12/08/2016 / 12:05

    Dankjewel! We zijn inmiddels al weer eventjes verloofd (deze reis maakten we in 2009). Maar het is echt een fantastische reisbestemming! Ik wil hem graag nog eens over doen!

  3. 12/08/2016 / 10:04

    wauw, zo jaloers! wil deze reis ook graag doen! Prachtige foto’s! En gefeliciteerd !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }