Op 1 april opent de Yada Yada Market met Glennis Grace! + Interview met de eigenaar!

Yada Yada Market

Afgelopen november bezochten Tasja en ik de Yada Yada Market in Zaandam. En wat hebben we toen genoten! Door problemen met de verwarming moesten ze een tijdje sluiten. Op 1 april gaat de markt weer open. En jij kunt er bij zijn!

Mocht je nog niet weten wat de Yada Yada Market precies is, dan raad ik je aan om mijn artikel van november te bekijken. Daar vind je alvast een goede eerste indruk. Dankzij mijn artikel van november werd ik door Jolyn van Pitch PR gevraagd om de eigenaar Paul te interviewen. Aangezien we zo enthousiast waren over dit geweldige concept, twijfelden we geen moment. Op woensdag 25 maart, reden Tasja en ik dus richting Zaandam, waar we meer te horen kregen over het doel de heropening van Yada Yada!

Rondleiding Yada Yada Market

Allereerst kregen we een rondleiding van Paul. We hadden natuurlijk alles al gezien, maar op dit moment stonden er geen opgebouwde kraampjes. Er werd hier en daar wel druk geklust! Tijdens de rondleiding vertelde Paul het een en ander over de nieuwe indeling en de nieuwe traders. Er komen dus nog meer leuke en verrassende producten bij! Denk o.a. aan:

 • Een lounge hoekje waar je kunt lezen en/of schaken
 • Een bar en cocktailbar
 • Afrikaanse kunst
 • Asian food! <3
 • Vegan
 • Fashion
 • Ellis Arts
 • Skincare producten
 • Beauty
 • Koffie
 • Kaas
 • Vis & Salades
 • Delicatessen
 • Een thee & cake hoekje
 • Ijsjes
 • Een hoek met allerlei activiteiten voor de kids
 • Live muziek
 • En nog véél meer….

Voor ieder wat wils dus! Mama en Papa kunnen de kinderen met een gerust hart achterlaten in de speelhoek en zelf over de markt struinen!

Het doel van de Yada Yada Market

Yada Yada is een ‘zero waste company’. Alles wordt gerecycled en hergebruikt! Ze gooien niets weg! De verwarming bijvoorbeeld, deze gebruikt geen elektriciteit en werkt volledig op gas. Hierdoor heb je het dus wel lekker warm, maar ben je groen bezig! Het verwarmt zelfde de vloeren!

Plastic en papieren borden en bestek zijn niet toegestaan. Bij Yada Yada eet je net als in een restaurant van een porseleinen bord, met echt bestek!

Slogan van de Yada Yada Market

The eating, drinking, laughing, loving, tasting, talking, shopping, browsing, cheerful chilling place!

Het Interview met eigenaar Paul

1. Hoe kwam je op het idee om met Yada Yada te starten?

In Zuid-Afrika heb ik al een zelfde soort markt: Bay Harbour Market! We hebben ervoor gekozen om er ook één in Nederland te openen om beide landen dichter bij elkaar te brengen. Als je er over nadenkt hebben Zuid-Afrika en Nederland eenzelfde geschiedenis. Het Nederlandse bedrijven systeem ziet er hetzelfde uit als dat van Zuid-Afrika. Vanuit dat oogpunt besloten we om het in Nederland te doen. Zelf woon ik in beide landen. Ik reis dus vaak, maar blijf voor 3 tot 4 maanden op dezelfde plek.

2. Waarom heb je voor deze locatie gekozen?

Ruimte! We weten ondertussen dat de Nederlandse bevolking er van houdt om in de zomer van de buitenlucht te genieten. Deze locatie is perfect. In de winter is het binnen nog steeds 28 graden. Wanneer het zomer is, kunnen we alles buiten uitbreiden. Zo kunnen mensen zowel binnen als buiten genieten van deze locatie en alles wat erbij hoort. We openen dan de deuren en alles rondom wordt gebruikt. Het is dus echt de locatie met de ruimte die het biedt. Met maar liefst 600 gratis parkeerplaatsen is het ideaal voor mensen die met de auto komen. Ook kan het een leuke, romantische reis tot hier zijn. Je kunt namelijk vanaf Amsterdam naar de Hemkade per ferry reizen, voor maar liefst 5 euro retour. Het is een mooie ervaring en het duurt slechts 30 minuten. Voor de toeristen is dit een uitgelezen kans.

Het gebouw heeft ook ontzettend veel karakter. Zijn geschiedenis is misschien niet heel positief, want zoals je misschien weet werden hier vroeger wapens en bommen gemaakt. Maar met de Yada Yada market als zijn nieuwe inwoner, maken we er iets positiefs van. Een plek om ervaringen te delen en samen te komen.

3. Waar komt de naam Yada Yada van?

Het betekent eigenlijk “light conversation”. Een luchtig gesprek, small talk. Het is een ‘jiddisch’ woord en het betekent het herkennen van de waarde van andere, die andere voeden en ze aanmoedigen.

4. Hoelang heeft de voorbereiding geduurd voor de eerste opening vorig jaar?

Ik kwam 2 jaar geleden met het idee. Onderzoek duurde ongeveer 1 jaar. Augustus vorig jaar zijn we dan begonnen. Het heeft ons ongeveer 3 tot 4 maanden gekost om alles hier te plaatsen. Toen we begonnen met testen en dergelijke, kwamen we erachter dat er toch van alles niet goed was. De verwarming bijvoorbeeld. Dus hebben we besloten om het tijdelijk te sluiten. Alles is nu klaar. Alles staat klaar om met een knaller te openen. We hebben heel veel geleerd van afgelopen jaar en dit keer doen we het goed.

5. Wat is het verschil tussen Yada Yada en andere markten?

Dit is voor de hele familie. Het is niet specifiek, iedereen kan hier komen ongeacht zijn/haar leeftijd. Dat is waar we voor staan. Van een baby van 7 maanden tot een oudere vrouw van 77 jaar. Iedereen is welkom en iedereen zal zijn eigen ervaring krijgen. We stoppen nooit met zoeken naar traders om het gevarieerd te houden. We hebben onze vaste, maandelijkse traders en dan ook nog dagelijkse en wekelijkse traders. Die laatste 2 wijzigen dus continu. Er is voor ieder wat wils!

6. Neem je zelf contact op met traders?

Het werkt langs twee kanten. Zij nemen contact met ons op of wij nemen contact met hun op. We werken ook samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het zoeken van traders, speciaal voor ons.

7. Welke traders kunnen we verwachten op de Yada Yada Market?

Al onze traders kun je vinden op onze website. Daar vind je wie ze zijn, wat ze verkopen en hun bio. Heel interessant.

8. Hoe ziet Yada Yada er over 5 jaar uit?

Misschien zijn er dan wel 10 Yada Yada Markets in Europa. We weten dat de setup werkt, we weten dat het succesvol is. We begrijpen hoe het werkt. Dus als deze het maakt, wanneer deze van de grond komt, zullen we erover praten en ik ben er zeker van dat andere landen ook hun interesse zullen laten zien.

9. Stel dat het ontzettend groot wordt, zou je op zoek gaan naar een grotere ruimte?

Nee, dit is hoe we het gekozen en gemaakt hebben. Een mix van lay-out, het gebouw, het past perfect. Je wilt niet groter gaan. Wanneer je groter wordt, verlies je exclusiviteit. Wanneer het te groot wordt, verlies je overzicht. Dan heeft het geen ziel, het is te druk en prijzen zijn niet meer reëel. Mensen herkennen zich hierin en dat is wat hun terugbrengt naar deze plek.

Dankjewel Paul, voor dit leuke interview en een sneak peek achter de schermen. Wij zijn alvast ontzettend benieuwd en komen zeker een kijkje nemen, heel snel zelfs!

Ps: Op 1 april opent de markt met een optreden van Glennis Grace. De entree is gratis! Dat wil je toch zeker niet missen?

Ga jij een bezoekje brengen aan de Yada Yada Market?

Liefs,
Simone

Follow

4 Reacties

 1. 28/03/2016 / 10:59

  Klinkt heel erg leuk dit concept. Fijn dat er ook een speelhoek is, dan kunnen mijn kids ook mee. Het zijn echt blog boys en houden net als hun mama van dit soort hippe spots zolang er maar wat te doen is voor ze. Ik ben enthousiast!

 2. 28/03/2016 / 07:56

  Ik heb het artikel vorige keer gelezen en de Yada Yada markt lijkt me leuk. Het is voor mij niet om de hoek, dus ik zou wel een reden moeten hebben om daar te komen, omdat ik toevallig al in de buurt ben. Klinkt wel heel leuk allemaal!

  • 28/03/2016 / 10:14

   Wellicht is het leuk om een keer met z’n allen te gaan? Daar vermaken we ons vast wel een dagje. Kunnen we weer roadtrippen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }