17 fases die je doorloopt wanneer je in een groepsapp belandt

Posted 20/11/2015 by Sim's Cup Of Tea in Uncategorized / 12 Comments

Fases groepsappNever let you friends feel lonely, disturb them all the time.”

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een groepsapp/chat openen. Om afspraken te plannen met grotere groepen, om in contact te blijven met een bepaalde vriendengroep of om foto’s/filmpjes te delen na een feestje. Je kunt het je zo gek niet bedenken of er bestaat wel een groepsapp voor. Maar zoals met vele dingen, denk eerst even goed na over wat je kunt verwachten met zo’n groepsapp.

Fase 1: Vreugde

Je wordt uitgenodigd in een groep. Yeah! Het eerste wat er door je heen gaat, is dat je blij bent dat er eindelijk eens tijd gemaakt wordt. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden, voor het feestje dat op de planning staat. Iedereen is toegevoegd, dus het plannen kan beginnen.

Fase 2: Plezier

Ondanks dat het om plannen gaat, is er natuurlijk ook tijd om te kletsen over andere dingen. Jullie delen herinneren, quotes en grappige foto’s. Lachen, gieren en brullen in deze app!

Fase 3: Beetje geïrriteerd

Je hebt een rustig avondje om series te kijken gepland. Een beetje me-time na een zware dag. Helaas is die rust je niet gegund, want je telefoon slaat op tilt. Wat?! 579 ongelezen berichten? Ze zijn druk bezig geweest. Je begint te lezen en de irritatie verdwijnt al snel door alle grappige plaatjes en verhalen die je leest.

Fase 4: Onwetendheid

Het valt je op dat er wat onbekende telefoonnummers in deze groep zitten en je vraagt je af wie deze mensen zijn.

Fase 5: Nieuwsgierig

Is het onbeleefd om te vragen? Even een privé berichtje sturen naar de beheerder van het gesprek. Iedereen ziet elkaars nummer, dus het is wel van belang dat je weet met wie je in een conversatie zit, toch?

Fase 6: Verbaasd

Huh, wat doen deze personen in het gesprek? Je weet eindelijk wie het zijn, maar je vraagt je af waarom. Dat was niet de afspraak. Nou goed, je houdt je op de achtergrond, want je bent eigenlijk verbaasd (misschien ook wel beledigd?) dat je in een groep zit met mensen die je eigenlijk niet eens leuk vindt.

Fase 7: Weer nieuwsgierig

Oké, er wordt wel heel veel gepraat. Toch maar even lezen wat ze te zeggen hebben.

Fase 8: Lachwekkend

Lachen om andermans grammaticale fouten. Hi-la-risch.

Fase 9: Opnieuw geïrriteerd

Oké, dit is niet meer grappig. Je moet elke zin tien keer lezen wil je begrijpen wat ze bedoelen. En wat is er met al die emoticons? Overkill!

Wil je weten hoe dit afloopt? Klik dan snel door naar Bellesqa!

Herken jij deze fases?

Liefs,
Simone

Follow

12 responses to “17 fases die je doorloopt wanneer je in een groepsapp belandt

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.