Skincare tips voor beginners

Skincare: het is in de afgelopen paar jaar op veel verschillende social media een trend geworden voor influencers om te delen hoe zij hun huid verzorgen, en welke routines zij gebruiken. Vaak komen hier veel producten bij kijken, de een nog zeldzamer en duurder dan de volgende. Voor ons normale mensen blijft de vraag altijd welke producten het nu waard zijn, en bij welke producten je vooral bij weg moet blijven. Laat je altijd goed informeren door een expert op dit gebied, zoals je schoonheidsspecialiste of een dermatoloog en smeer niet lukraak iets op je huid. Deze skincare tips voor beginners helpen je al enigzins op weg.

Skincare tips voor beginners
Cosmetics for skin care via Shutterstock by White bear studio

Kinderen en skincare

Voordat we onze beste tips geven, moeten we even iets kwijt over kinderen en skincare. Nu dat het internet steeds meer toegankelijk wordt voor onze kleintjes, is het niet gek dat ook zij zich vaak laten meeslepen door de laatste online trends. Daar is in principe niets mis mee, maar in het geval van gezichtsverzorging zul je even iets beter op moeten letten. Kinderen onder de 12 hebben niets anders nodig dan een goede zonnebrandcrème en wat gezichtsreiniger aan het einde van de dag. Als je jouw kinderen producten voor volwassen mensen laat gebruiken, heb je kans dat hun huid juist beschadigd raakt!

Te mooi om waar te zijn? Dan is dat ook zo!

Bij de bekende drogisten in Nederland hangen de rekken inmiddels ook vol met gezichtsmaskers, toners, en verschillende soorten micellair water, meestal voor een erg zacht prijsje. Als jouw intuïtie je vertelt dat dat niet kan kloppen, dan heb je helemaal gelijk! De meeste gezichtsproducten bij de drogist bevatten veel ingrediënten die je huid juist verder uitdrogen op de lange termijn. Koop je gezichtsmasker daarom liever bij een winkel die kwaliteit verkoopt, en lees wat reviews voordat je een product aanschaft. Kwaliteit kost soms helaas net iets meer, maar je huid is je alvast dankbaar!

Skincare tips voor beginners
Skin care via Shutterstock by Kmpzzz

Skincare uit het buitenland

Nog een trend die je op elke For You page voorbij ziet komen: skincare uit het buitenland. Vooral Koreaanse skincare doet het goed online, al is het maar omdat alles zo mooi verpakt is. Maar ook over de werking zijn de meeste mensen wel te spreken! Merken als Anua staan bekend om hun enorm kalmerende werking op de huid, en worden gezien als een effectieve manier om puistjes en roodheid te bestrijden. Dat, terwijl de ingrediënten van veel Koreaanse skincare voornamelijk uit de natuur komen. Logisch dat deze producten dus zo viral zijn gegaan.

Niet te veel willen

Als je net gaat beginnen met skincare, kan het verleidelijk zijn om naar de eerste de beste influencer te kijken, en alles wat zij gebruikt ook te kopen. Dan ben je misschien iets te enthousiast bezig! Begin met een product om je gezicht schoon te maken, en een dagcrème. Als dit bevalt, dan kun je er altijd nog voor kiezen om je verder te verdiepen. Zo houd je het ook leuk voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }