Verticaal tuinieren: Inspiratie voor binnen en buiten!

Verticaal tuinieren is helemaal hip. Zowel voor binnen als buiten. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor mensen met kleine woonruimtes. Zo kun je jouw stek toch van wat groen voorzien of je eigen verticale moestuintje maken. ook kun je verticaal tuinieren in je tuin toepassen als afscheiding of om inkijk te voorkomen. In dit artikel deel ik een aantal leuke manieren waarop je een verticale tuin in huis kunt plaatsen en welke planten geschikt zijn voor het verticaal tuinieren.

Verticaal tuinieren
Macramé plant hanger via Shutterstock by DimaBerlin

Leuke ideetjes voor het verticaal tuinieren

Voor het verticaal tuinieren kun je allerlei verschillende materialen en plantenbakken gebruiken. Het internet staat vol met leuke ideetjes om jouw woning op te fleuren met leuke plantjes. In de tuin kun je het vaak iets groter aanpakken dan binnen en kun je verticaal tuinieren ook inzetten om scheidingswanden te maken. Hier lenen klimplanten zich goed voor.

Macramé plantenpotten

Deze macramé plantenpotten zijn ruimtebesparend en staan ook nog eens super gezellig. Als je heel erg creatief en handig bent kun je deze macramé planten zelf knopen. Leuke plantjes die het goed doen in een hanger zijn:

  • erwtenplantjes
  • Zigzagcactus
  • Rhipsalis pulchra
  • Scindapsus Pictus
Verticaal tuinieren
Plants on shelves via Shutterstock by Photographee.eu

Plankjes met planten

Ook een leuke manier om je planten uit te stallen is om enkele wandplankjes aan de muur te bevestigen. Zet deze vol met de leukste kleinere plantjes et voila! Je hebt meteen een ware blikvanger in je thuiskantoor, woonkamer of slaapkamer.

Fijje kleine planten om op deze plankjes te zetten zijn:

Verticaal tuinieren

Hangplanten aan een kamerscherm

Als je een gedeelte van een kamer wilt afscheiden van de rest kun je een kamerscherm gebruiken. Om deze een beetje op te fleuren kun je er voor kiezen om er hangplantjes aan te bevestigen. Leuke hangplantjes voor aan een kamerscherm zijn:

  • Suikerdruifje
  • Lepismium
  • Klimop
  • Philodendron Scandens Micans
Verticaal tuinieren
Vertical gardening via Shutterstock by WichitS

Verticaal tuinieren als afscheiding buiten

Zoals ik eerder al aangaf kun je een afscheiding buiten bekleden met klimplanten. Denk dan aan klimop. Maar ook hangplanten die erg lang worden kun je goed gebruiken om de afscheiding volledig af te dekken met groen. Zo kun je ervoor zorgen dat er minder inkijk is vanuit de buren. Klimop is uitermate geschikt voor en zie je ook vaak terugkomen op de muren van huizen zelf.

Ben jij al aan het verticaal tuinieren geslagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }